"8 év után szakított velem a barátnőm. Már volt szakításunk ezelőtt és most arra hivatkozott, hogy  ellaposodott a kapcsolatunk. Már nem úgy érez irántam, mint eddig és az őt ért sérelmeket sem tudja elfelejteni és emiatt már nem hisz nekem. A 1,5 évvel ezelőtti szakítás oka, a sok vitatkozás és én szakítottam vele és egy másik nőnél kerestem a megoldást, ami pár hét után véget ért. Ezt sikerült megbeszélnünk akkor és újra összejöttünk.

3 hete újra szakítottunk és az érzelmeim a előző szakítás óta változatlanok felé, még mindig szerelmes vagyok belé.
Arra keresek megoldást, hogy tovább folytathassam vele. Hogyan tudnám visszahódítani őt? Hogyan tudnám megtartani őt "végleg"?"  - Bence, 34 éves, bróker

 

Érdemes elolvasni: A barát zóna

Köszönöm megtisztelő bizalmadat!

8 év meglehetősen hosszú idő. Ahhoz, hogy vissza tudd hódítani, a legfontosabb, hogy tisztán tudj gondolkodni. Mivel a jelenlegi helyzetben ellaposodtak nála az érzelmek, az ő érzelmeit kell újra felébreszteni irányodba, tehát visszahozni a szikrát a kapcsolatba. Ez a legelső, ugyanis amíg ez nincs meg, addig ő nem lesz motivált abban, hogy a régi sérelmeket feldolgozzátok. A cél tehát az, hogy benne legyen meg az az érzelmi töltet, hogy vissza akarjon menni hozzád. Tehát az a kérdés, hogy mit tudsz tenni annak érdekében, hogy újra olyanok legyenek az érzései, mint az elején. Ha ez megvan, akkor túlvagy az első lépésen. Utána azzal érdemes foglalkoznod, hogy az eddigi problémákat -amik újra felmerülhetnek- közösen megoldjátok.
Nézzük a visszahódítást. Az első amit kérdeznék, hogy jelenleg van-e köztetek kommunikáció? Ha van, hogyan kommunikáltok, mennyire nyitott arra, hogy újra találkozzatok és beszélgessetek?

Javaslom, hogy találkozzunk és részletesen beszéljük át, hogy mi lenne a legjobb számodra, számotokra. Nyitott vagy egy beszélgetésre?
Addig is olvasnivalónak ajánlom Eric Berne - Emberi játszmák című könyvét.