A női érdeklődési jelek olvasása

Ha megtanulod olvasni a női érdeklődési jeleket, mindig tudni fogod, hogyan viszonyulnak hozzád a nők. A női érdeklődési jelek olyan visszajelzések, amikből kiderül számunkra, hogy az adott hölgy hogyan viszonyul hozzánk. Legtöbbször tudattalan jelzések, bár sok nő igen kifinomultan és fifikásan használja, ha szeretne valamit elérni egy férfitársától.

A jelzések az M3 modell különböző szintjein másképp jelennek meg és mást tükröznek.

 • A1-A3 fázisban főleg a figyelem felkeltését és a vonzalmat tükrözik
 • C1-C3 fázisban intenzívebben jelennek meg a raportépítésre szolgáló jelzések
 • S1-S3 fázisban a szenvedélyre és a szexuális együttlét elmélyülésére irányulnak

Egy jel önmagában még nem jelent semmit. Pl. az arcon megjelenő bőrpír lehet a hideg szél, vagy akár az elfogyasztott alkohol hatása is.

Bőrpír

női érdeklődési jelek - bőrpír

A bőrben az izgalom hatására különböző helyeken vérbőség alakul ki, ami legszembeötlőbben az orcán, a fülön, az ajkakon és a kulccsontnál levő felületen pirosasan elszíneződik.

Ajkak megnyalása

női érdeklődési jelek - ajkak megnyalása

A szexuális izgalom hatására bekövetkező szájszárazságot kompenzálja, ha megnedvesíti az ajkait a nyelvével. A látványosabb, jobban előrecsúszó nyelv a férfiakat az orális szexre emlékezteti, ami beindíthatja a fantáziájukat.

Játszik a hajával

Fnői érdeklődési jelek - haj igazításaőleg hosszú hajú nőknél látványos, Egyrészt a haj mozgása figyelemfelkeltő, másrészt a haj megigazítása fontos a nő számára, ha jó színben szeretne feltűnni a férfi szemében. Másik formája a haj végének csavargatása, ami könnyen összetéveszthető az unalom jelzéseivel.

Mosoly, nevetés

A nevetés endorfint szabadít fel a szervezetben, a mosoly pedig az emberek közötti kommunikációban jelentős raportépítési szereppel bír. Egyértelműen pozitív jelentésű az emberi kapcsolatokban.

Szem lesütése - a dominancia elfogadása

női érdeklődési jelek flörtjelzések szem lesütésHa a nő tartja a szemkontaktust és utána lefelé félrenéz, azzal azt szubkommunikálja, hogy elismeri a dominanciát, átengedi az irányítást. Ha mindezt egy széles mosoly kíséri, mint a képen is látható, jelzi, hogy számára kellemes az együttlét. Ha a félrenézés inkább zavarodottságot tükröz, akkor raportra van még szüksége. Ha mi vesszük el előbb a szemünket és lefelé nézünk, azzal átadtuk a dominanciát.

Boxolás

Érdekességként említem meg, hogy sok nő szokása, hogy játékosan, beleboxol a vállunkba, amikor ugratjuk, vagy tréfásan kifigurázzuk.

Testbeszéd tükrözés

Ha a nő kezdi a testbeszéd utánzását, az a női érdeklődési jelek - tükrözésdominancia elfogadását jelenti. Jelezheti felénk, hogy szeretne jobb összhangba kerülni és kellemes számára a jelenlétünk. Testbeszéd tükrözéssel a férfi raportot tud építeni, ezzel erősítve az összetartozás érzését.

Érintés

női érdeklődési jelek flörtjelzések érintés

Erős érdeklődést, vonzalmat fejez ki. A nő az érintéssel az intim szféráján belül engedi a férfit és a testi összetartozásra való vágyát tükrözi. Ennek elengedhetetlen feltétele a bizalom.

Hosszabb távú női érdeklődési jelek

Húszéves házassági tanácsadói munkám során arra a következtetésre jutottam, hogy az emberek alapvetően öt szeretetnyelvet használnak, azaz a szeretet kifejezésének és befogadásának ötféle módja van. Ezeknek azonban számos változata létezhet. Csak a képzelet szabhat határt annak, hogy egy szeretet-nyelven belül hányféle kifejezési mód lehetséges. Az a fontos, hogy minél jobban elsajátítsuk társunk szeretet-nyelvét.(Chapman, Gary: Egymásra hangolva. Az öt szeretetnyelv, Harmat Kiadó )

Chapman öt szeretetnyelvet különít el, ezek:

 1. Elismerő szavak
 2. Minőségi idő
 3. Ajándékozás
 4. Szívességek
 5. Testi érintés

A két legalapvetőbb női érdeklődési jel

Befektet a kapcsolatba

Két ember kapcsolatáról van szó, mindkét fél kölcsönösen ad a másik számára. Ha értékes számára a kapcsolat, akkor odafigyel ránk és fontos számára, hogy az adok-kapok egyensúly helyén legyen. Élvezi az együttléteket és természetes, hogy még többet szeretne belőle, szeretné viszonozni azokat az örömöket amiben része lehet.

Idő

Mindenki számtalan kellemes és hasznos módon töltheti el a rendelkezésre álló idejét. Az, hogy ezt az időt a mi társaságunkban tölti, azt sugallja, hogy ez az idő kellemesebb számára, mint a többi lehetőség.

Női érdeklődési jelek a beszédben

Raportkeresés

Keresi a közös pontokat, hasonlóságokat, amiken keresztül kapcsolódást talál. Néhány példa:

 • Múltbéli emlékek: „Jé, pont ugyanez történt velem a múltkor!”
 • Jövőbeli programokat tervez: „Ha majd együtt elmegyünk nyaralni...”
 • Közös ízlés: „Nekem is ez a kedvenc éttermem!”
 • Érdeklődés: „Mesélj, hogy sikerült a szakdolgozatod?”

Tükrözés

Szintén az összetartozás érzését növeli. Átveszi azokat a szavakat, szófordulatokat, amiket gyakran használunk.

Közvetlen kifejezés

Bármi ide tartozhat, ami konkrét érdeklődést fejez ki és mindezt teljesen nyílt formában, szóbeli közlés formájában teszi. Itt már a racionális énje is megerősítette, hogy igenis mi vagyunk számára a megfelelő férfi, pont ezért csapda is lehet, mert lehet, hogy csak a racionális énje beszél. Példák:

 • Találkozzunk holnap este!
 • Gyereket szeretnék tőled!
 • Gyere fel hozzám egy teára!
 • Szeretkezni akarok veled!

A női érdeklődési jelek különleges fajtája a kongruencia teszt

Shit-tesztnek is hívjuk. A nők tudattalanul, folyamatosan tesztelik, hogy alfahímek vagyunk-e, nem csak megjátsszuk. A teszt lényege, hogy a viselkedésünk mennyire van összhangban a belső játékunkkal. Ez egy elég pesszimista megközelítés.

Az optimista megközelítés az, hogy ez is egy érdeklődési jel. Ha egy nő nem érdeklődik, akkor fogja magát, sarkonfordul és otthagy. A tesztek megértéséhez ismerni kell a nők nyelvezetét és azt, hogy mit keresnek a férfiban. A tesztek lehetnek verbálisak, vagy nonverbálisak, a tiszta kommunikációval köszönőviszonyban sincsenek. Ha „férfi-nyelvre” fordítom a tesztek mögötti kérdéseket, akkor lényegében a nő a vonzalmi kapcsolókra keres válaszokat. Az alábbi fontosabb típusokkal találkozhatunk:

 • Te vagy az alfa?
 • Ki tudod elégíteni a szexuális vágyaimat?
 • Segítesz az utódok nevelésében?
 • Odafigyelsz rám?
 • Ura vagy az érzelmeidnek?
 • Biztonságban leszek melletted?
 • Tudsz irányítani?
 • Diszkrét vagy? (fontos a társadalmi megítélés miatt)
 • Tudsz gondoskodni rólam?

Ha erre jó reakciót kap, akkor megbizonyosodik róla, hogy jó férfira tette le a voksát: a kongruencia teszteken keresztül jól lehet vonzalmat építeni.

Ha szeretnél fejlődni a nőkkel való kommunikációban jelentkezz be hozzám személyes tréningre a lap alján!