Motiváló idézetek a kitartásról és még pár hasznos tanács az élethez. Jó olvasást!

“Sose végezz olyan munkát, amit nem szeretsz. Ha örömöd leled benne, jól érzed magad a bőrödben, kialakul belső békéd, és ha egészséged is megőrzöd, sikeresebb leszel, mint valaha is képzelted.” (Johnny Carson)

“A siker eléréséhez a magatartás ugyanolyan fontos, mint a tehetség.” (Harry F. Banks)

“Azok a legboldogabb emberek, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy azon tűnődjenek, boldogok-e vagy sem.” (William Feather)

Érdemes elolvasni: 6 erény és 24 erősség (Peterson és Seligman nyomán)

“Egy szilárd meggyőződéssel rendelkező ember elsöpör száz olyat, akinek csak véleménye van. (Winston Churchill)

“A barátságra időt és energiát kell áldozni, ha azt akarjuk, hogy működjön. A szerencse valami nagyszerűt hozhat eléd, de nem lesz tartós, ha nem becsülöd meg kellően. A barátság nagyon kényelmessé válhat, de gondozni kell – nem szabad magától értetődőnek venni.” (Betty White)

“Ne higgy el semmit, csak mert egy bölcs mondta, Ne higgy el semmit, csak mert mások úgy hiszik, Ne higgy el semmit, csak mert le van írva, Ne higgy el semmit, csak mert Istentől eredőnek tartják, Ne higgy el semmit, csak mert valaki más elhiszi, Csak azt hidd el, amiről magad győződtél meg, hogy igaz.” (Buddha)

“Nem teheted maradéktalanul boldoggá azt, akit szeretsz, akár ha minden kívánságát teljesíted is, ha magad nem vagy boldog.” (Orson Welles)

„Sok bölcs ember van, akinek rejtett a lelke és nyitott az arca.”(Francois Bacon)

“A jellem hatalom, barátokat szerez, pártfogást és támogatást vonz, továbbá egyenes utat biztosít a gazdagsághoz, a megbecsüléshez és a boldogsághoz.” (J.Howe)

“A józan gondolkodással és kitartással megerősített lángoló lelkesedés az a jó tulajdonság, amely legtöbbször sikerre visz.” (Dale Carnegie)

“Élvezd az élet minden percét, légy boldog most! Ne várd, hogy a boldogság kívülről jöjjön. Becsüld meg a munkával vagy családoddal töltött időt. Minden pillanatot élvezni kell.” (Earl Nightingale)

“A zseni állhatatos is. Zsenik, vagy ragyogó elmék nem lehetünk mindannyian, de állhatatosak igen.” (Woodrow Wilson)

“Minden nap tiszta lappal ébredsz. Minden reggel megvan a lehetőséged arra, hogy változtass, és azzá légy, aki akarsz lenni, csak el kell határoznod. A mai nap legyen az a nap, amikor elhatározod. Mondd azt, hogy ez lesz a te napod.” (Brendon Burchard)

“Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz… ne bánjad! Nem az embereknek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod…” (Márai Sándor)

“Céljaink adnak értelmet a reggeli felkelésnek, ezek hajtanak egész nap. A célok felszínre hozzák a mélyben rejlő értékeket.” (Harvay Mackay)

“Semmiféle üzleti siker nem ellensúlyozhatja az otthoni kudarcot.” (David O. McKay)

“Ha úgy vesszük az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket. Ha úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, amiknek kellene lenniök, akkor segítjük őket azzá válni, amivé válni képesek.” (Goethe)

“A döntéseid pillanatában önt formát a sorsod.” (Anthony Robbins)

“Ha az ember vagyonát a pénztárcája helyett az agyában őrzi, azt senki nem veheti el tőle. Mindig a tudásba történő beruházás fizetődik ki a legjobban.” (Benjamin Franklin)

“Az embereknek nem az álmai okozzák a kudarcot, hanem az álmok megvalósításához szükséges ismeretek hiánya.” (LR.H.)

“Sose hidd, hogy pár odafigyelő ember ne tudná megváltoztatni a világot. Mert valójában eddig csak ennyinek sikerült.” (Margaret Mead)

“A legtöbb ember nem azt igyekszik elérni, amit akar. Vannak, akik keresik és meghatározzák a céljaikat, de még a legelhivatottabbak között is sokan csak azt igyekeznek elérni, amiről azt hiszik, hogy elérhetik.” (Bob Proctor)

“A kudarc a siker velejárója. Az élet nem mindig fenékig tejfel. A kudarc nem áll a siker útjában, ha okulunk belőle.” (Hank Aaron)

“A tegnapon már nem változtathatunk, a holnapot még nem ismerjük, tehát nem marad egyebünk, mint a MA. Ráadásul a mostani cselekedeteink alapozzák meg a holnapunkat.” (D.C.)

“Elhibáztam több mint 9000 kosarat, elvesztettem majd 300 meccset, elrontottam 26 döntő dobást. Hibát hibára halmoztam egész életemben. Ezért lettem sikeres!” (Michael Jordan)

“Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztesé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” (Sylvester Stallone)

“Ha sokat akarunk nyerni, sose törekedjünk arra, hogy túl sokat szerezzünk. Nem az a gazdag, aki sokat birtokol, hanem az, aki nem vágyik többre, és nem az a szegény, aki keveset élvez, hanem az, aki túl sokat akar.” (Francis Beaumont)

“Mindened meglehet az életben, amit csak akarsz, ha eleget segítesz más embernek megkapni, amit ők akarnak.” (Zig Ziglar)

“A képzelődés nem csupán a kellemetlen valóság pótszere, de lehet akár főpróba, vagy terv is. Minden nagy tett képzeletben kezdődik.” (Barbara Grizzuti Harrison)

“A legnagyobb eredmény megőrizni egyéniséged, amikor állandóan meg akarnak változtatni.” (Ralph Waldo Emrson)

“A puszta tehetség hajítófát sem ér. A tehetséges embert a sikerestől a kemény munka különbözteti meg.” (Stephen King)

“Mindig legyen mondanivalója. Azt, akinek van mondanivalója és úgy ismerik, hogy csak akkor beszél, ha van mit mondjon, biztosan meg fogják hallgatni.” (Dale Carnegie)

“Az elképzelés nem csak a lehetségesről alkotott kép, a jobbik énünkhöz intézett felhívás, felszólítás, hogy többek legyünk.” (Rosabeth Moss Kanter)

“A döntésképesség a jól teljesítő férfiak és nők tulajdonsága. Szinte bármilyen döntés jobb annál, mintha semmit sem döntünk.” (Brian Tracy)

“A nagy felfedezések mindig vágyakkal kezdődnek! A kis vágyak csekély eredményeket szülnek, ahogy a kis láng csekély meleget ad. ” (Napoleon Hill)

“Egy élet, ami hibák elkövetésével telt el, nem csak tiszteletreméltóbb, de hasznosabb is, mint egy olyan élet, ami alatt semmit sem tettek.” (George Bernard Shaw)

“A bölcs büszke, de nem kevély, az ostoba kevély, de nem büszke.” (Kung Fu-Ce)

“A céltudatos embert semmi sem állíthatja meg, a céltalanon semmi sem tud segíteni.” (Thomas Jefferson)

“Egy ember értéke abban lakozik, hogy mit ad, és nem abban, hogy mit képes összeszedni.” (A. Einstein)

“Mi a különbség egy akadály és egy lehetőség között? Csupán a nézőpontunk. Minden lehetőség rejt magában akadályokat, és minden akadály rejt magában lehetőségeket.” ( J.Sidlow Baxter)

“Az igazán nagy embert három dologról lehet megismerni – nagylelkűen tervez, emberségesen hajtja végre, és szerényen fogadja a sikert.” (Otto Edward Bismarck)

“Ha nehéz döntésed két azonos eséllyel kecsegtető irány között, válaszd a merészebbet.” (W.J.Slim)

“Kockáztass bátran! Ne törődj mások véleményével! Tedd meg azt, ami a legnehezebb, tégy magadért, nézz szembe az igazsággal.” (Katherine Mansfield)

“Hagyd, hogy boldog gondolatok fussanak át az elméden. Meg fognak jelenni az arcodon is.” (Norman Vincent Peale)

“Majdnem minden ember kiállja a csapásokat, de ha próbára akarod tenni valakinek a jellemét, adj neki hatalmat.” (Abraham Lincoln)

“Ne merülj el a múltban, ne álmodozz a jövőről, élj teljesen a jelenben.” (Buddha)

“Semmi sem adhat nagyobb erőt az életedben, mintha behatárolt számú célokra koncentrálod az energiáidat.” (Nido Qubein)

“Egy jó jellem minden esetben személyes erőfeszítés eredménye. Nem a szülőktől öröklődik, nem külső előnyök hozzák létre, nem szükséges hozzá megfelelő születés, vagyon, tehetség vagy rang. Az ember saját igyekezetének eredménye, erényes és tiszteletreméltó tettekben megnyilvánult jó elvek gyümölcse és jutalma.” (Joel Hawes, lelkész)

“Tanulj úgy, mintha örökké élnél, élj úgy, mintha holnap meghalnál.” (Maria Michell)

“Minél több szállal kötődtök egymáshoz szerelmeddel , nem csak testileg, hanem érzelmileg és lelkileg is, kapcsolatotok annál erősebb lesz, és annál több igazi élményben lesz részetek.” (Barbara de Angelis)

“Hét tulajdonságáról ismerni meg a bölcset: nem beszél az előtt ki tudomány – és korra nézve őt megelőzi, nem szakítja félbe más beszédét, nem válaszol elhamarkodva, kérdez s felel, amint illik, rendet tart a beszédben, megmondja, ha nem érti, s helyesli az igazat.” (Talmud)

“Céljaidban legyen kihívás! Ugyanakkor legyenek reálisak, elérhetőek, ne megvalósíthatatlanok. Fáradj el a munkában, de ne rokkanj bele!” (Rick Hansen – kerekes székes atléta)

“Az igazi vezető szolgálja az embereket, képviseli legjobb érdeküket, mégsem övezi minden lépését népszerűség és dicsőség. De az igazi vezetőt nem csak a becsvágy hajtja, így kész ezt az árat is megfizetni.” (Eugene B. Habecke)

“Álmai mindenkinek lehetnek, de valóra váltani csak azok képesek, akiknek rettenetesen sok elszántsága, elkötelezettsége, önfegyelme és ereje van.” (Jesse Owens)

„A körülményeket az ember nem ellenőrizheti, de a viselkedését maga irányítja.”(Benjamin Disraeli)

“Minden ember olyan, mint egy mágnes. Magához vonzza saját maga tükörképeit. Aki barátságos, annak úgy tűnik, mindenki más is barátságos.” (Dr. David Hawkins)

“Nem könnyű megtalálni a megfelelő szavakat a megfelelő pillanatban, de még nehezebb a kísértés ellenére magunkban tartani az elhibázott gondolatokat.” (Banjamin Franklin)

“Kezdj el élni most! Ne tartogasd a szép porcelán készletet a nagy alkalomra. Ne tartogasd szerelmedet egy elképzelt személynek! Életed minden napja különleges! Minden perc, minden lélegzetvétel isten ajándéka!” (Mary Manin Morrissey)

“Ne panaszkodj az időhiányra, miközben a döntésképtelenség a fő gond.” (ismeretlen)

“A vágyat minden izgatja, kivéve a teljesülés.” (Osváth Ernő)

“Az élet végső célja nem a tudás, hanem a cselekvés.” (Aldous Huxley)

“Keres olyan célt, ami teljessé teszi életed. Nincs értelme félig élni.” (Brian Bacon)

“A sikeres emberek döntésképesek. Legtöbb döntés jobb, mint a semmilyen.” (Brian Tracy)

“Igénytelen társaságban nem fogsz fejlődni. Keress olyanokat, akik sokat várnak tőled.” (Jim Rohn)

“Nem tudom elhinni, hogy az isten azért teremtett bennünket, hogy átlagosak legyünk.” (Lou Holtz)

“Ne azt kívánd, hogy a feladat legyen könnyebb, hanem, hogy te legyél jobb.” (Jim Rohn)

“Minden nagy álom egy álmodozóval kezdődik. Tudd, hogy magadban hordozod azt az erőt, kitartást és a szenvedélyt, amivel pályád a csillagokig emelkedik és megváltoztathatod a világot.” (Harriet Tubman)

“Sose add fel! Amikor éppen feladnád, minden akkor készül jobbra fordulni. Tarts ki! Csodás meglepetések várnak rád!” (Sonia Ricotti)

“Beszélj, de ne úgy, hogy talán megértsék, hanem úgy, hogy félre ne értsék.” (Quintilian)

“Sosem jutsz át az óceánon, ha félsz szem elől veszíteni a partokat.” (Kolombusz Kristóf)

“Beszéded legyen rövid, kevés szóval sokat mondó.” (William Shakespeare)

“A vidám emberek élnek a legtovább években mérve és utána az emlékezetünkben is. A vidámság a jóságból származik.” (Christian Nestell Bovee)

“Az élet egy olyan műsor, amit csak visszafelé nézve lehet megérteni, és csak előre nézve lehet megélni.” (Sören Kierkegaard)

“Az életben van egy szomorú igazság, amit a világon tett utazásaim során fedeztem fel. Csak azokat bántjuk igazán, akiket a legjobban szeretünk. Lenyűgözzük azokat, akiket alig ismerünk. Kedvére teszünk az átmeneti vendégeknek. És meggondolatlanul kegyetlen csapásokkal sújtjuk azokat, akiket a legjobban szeretünk.” (Ella Wheeler Wilcox)

“A fiatalság nem az élet egy szakasza, hanem lelkiállapot, akarat, fantázia, heves érzelmek, frissesség. Ha fiatalos a vérmérsékletünk, a bátorság legyőzi a félelmet, a kalandvágy a nyugodt élet vágyát. Senki sem csupán azért öregszik meg, mert nő az évei száma, hanem mert felhagy eszméivel.” (Samuel Ullman)

“Minden, amit szeretnél karnyújtásnyira van tőled. Minden, amit szeretnél arra vár, hogy kinyújtsd érte a karodat. De a karodat saját magadnak kell kinyújtani.” (Jack Canfield)

“Ha már rábeszélted magad arra, mit akarsz, akkor jön el az ideje hagyni a szavakat és végre tettekkel beszélni.” (Napoleon Hill)

“A siker nem végleges, a bukás nem végzetes, a lényeg, hogy legyen bátorságunk folytatni.” (Winston Churchill)

“Aki mindig képes meglátni a szépséget, sosem öregszik meg.” (Franz Kafka)

“Folyton tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Kik vesznek körül? Mit csinálnak velem? Mit olvastatnak, mondatnak velem? Mire gondoltatnak velem? Hova juttatnak el engem? A legfontosabb, milyen emberré válok általuk? Tedd fel magadnak a nagy kérdést: Rendben van ez így? Az életed nem a véletlen szerencsétől változik jobbra, hanem a tudatos változástól!” (Jim Rohn)

“A növekedésnek nincsenek korlátai, mert az emberi intelligenciának és képzelőerőnek nincsenek határai.” (Ronald Reagan)

“Amikor már tudod, hogy képes vagy megbirkózni bármivel, ami rád vár, tiéd lesz az egyetlen biztonság, amit a világ nyújtani tud.” (Harry Browne)

“Ragadj meg minden lehetőséget a szereplésre, hogy amikor elérkezik a nagy alkalom, készen állj stílusosan, pontosan, világosan és lendületesen meggyőzni az embereket.” (Jim Rohn)

“A siker receptje érdekel? Egyszerű. Duplázd meg kudarcaidat. A kudarcot a siker ellenségének tartják. A kudarcok ugyan visszavethetnek, de sokat tanulhatsz belőlük. Rajta, hibázz csak bátran, a siker vár az út végén! (Thomas J. Watson)

“Szabad embernek nincs elérhetetlen magasság.” (M.Gorkij)

“Az ember annyit ér, amennyit használ.” (Széchenyi István)

“Az idő értékesebb, mint a pénz. Pénzed lehet több, de időd véges.” (Jim Roh)

“A gondolatainkkal emeljük fel magunkat. A saját magunkról alkotott kép segítségével kapaszkodunk feljebb. Ha ki akarod szélesíteni az életed, először tágítsd ki a gondolataidat az életről és magadról. Tartsd szem előtt a magadról alkotott ideált, azt, amilyen szeretnél lenni mindig és mindenhol.” (Orison Swett Marden)

“Neves magadon, de sose kételkedj magadban. Légy merész. Idegen partokon ne maradj a biztonságos kikötőben, legyen erőd bejárni az ismeretlen területeken.” (Alan Alda)

“Megtámadhatnak, tönkretehetnek, kegyetlenül kigúnyolhatnak, de a méltóságod csak akkor vehetik el, ha magad adod oda.” (Michael J.Fox)

“Képzelőerőnk gyakran tévutakra visz. Az igazi művészet eltalálni, melyiken érdemes továbbmenni.” (Scott Adams)

„Isten úgy akarta, hogy az ember tekintete legyen az egyetlen dolog, amit nem tud elrejteni.” (Alexandre Dumas)

“Abból élünk, amit kapunk, de úgy élünk, ahogy adunk.” (Winston Churchill)

“Légy vidám! Ne a mai kudarcokra gondolj, hanem a holnapi sikerekre. Utad nehéz lesz, de sikeres, ha kitartasz és örömed leled az akadályok leküzdésében.” (Helen Keller)

“Sokan meg sem próbálják megvalósítani, amire vágynak. Még a legelszántabbak között is akadnak, akik csak azt valósítják meg, amiről úgy gondolják, meg tudják csinálni.” (Bob Proctor)

“Nem szökhetsz el a holnap felelősségétől azzal, hogy ma kibújsz alóla.” (Abraham Lincoln)

“Szabadságát az ember rendszerint akkor becsüli, amikor már nem szabad, vagy ha szabadságát végtelen áldozatokkal vívta ki.” (Széchenyi István: Napló)

“A munka csak annyira jó, amennyire élvezetes, nem amennyire megfizetik.” (L.Ron.Hubbard)

“Túl sokan vannak, akik a kedvező alkalom helyett inkább a biztonságra gondolnak. Úgy tűnik, ők jobban félnek az élettől, mint a haláltól. (James F. Byrnes)

“Lelkesedj saját elhatározásodért, hiszen a tied! Cselekedj, kockáztass, ne állj le! Magadra hallgass, ne másokra! A te életedről van szó, sikerülni fog, meg tudod csinálni!” (Sirleny Rodrigues Garcia)

“A látásod csak akkor tisztul ki, amikor bele tudsz nézni a saját szívedbe. Aki kifelé néz, álmodik, aki befelé néz, felébred.” (Carl Jung pszichiáter)

“A tétlenség kételyt és félelmet, a tett viszont magabiztosságot és bátorságot szül. Ha le akarod győzni a félelmet, ne üldögélj otthon, és gondolkozz rajta. Menj ki, és láss hozzá!” (Dale Carnegie)

“Fő gyengeségünk, hogy képesek vagyunk feladni.A sikerhez vezető legbiztosabb út, ha még egyszer megpróbáljuk.” (Thomas Edison)

“Álmaid megvalósításához először is fel kell ébrednek.” (J.M.Power)

“Tegyen próbát! Az egész élet erről szól. Általában az jut legtovább, aki kész tenni, és kockára tenni. A “biztos dolgok” hajója soha nem távolodik el a parttól.” (Dale Carnegie)

“Saját szavaid a téglái és malterja az álmoknak, amiket valóra akarsz váltani. Szavaidban rejlik a legnagyobb hatalmad. A választott szavaid és a használatuk alapozza meg az életet, amit tapasztalsz.” (Sonia Choquette)

“A tettek talán nem mindig vezetnek boldogsághoz, de boldogság nem létezik tettek nélkül.” (Benjamin Disraeli)

“Tedd meg, amire mások azt mondják, hogy nem vagy képes rá, és többé nem fog zavarni kishitűségük.” (James R. Cook)

“A fantáziák gyakran nem csak a kellemetlen valóságot helyettesítik, jelmezes próbák és tervek is. A világon minden véghezvitt tett a képzeletben kezdődik.” (Barbara Grizzuti Harrison)

“Az ember igazi hivatása, hogy saját magára találjon.” (Hermann Herse)

“Lassítsd, élvezd az életet! Ha rohansz, nemcsak a tájat nem fogod látni, de azt is elfelejted, hová tartasz és miért.” (Eddie Cantor)

“Aminek látszol, mindenki látja, ami vagy, azt csak kevesen tudják. (Macchievelli)

“Lelkesedj a döntéseidért! A TE döntéseid! Érd el, keress, kockáztass! Sose állj le! A gondolataidra hallgass, és ne figyelj másokra. Ez a TE életed, bele fogsz jönni….Meg tudod csinálni!” (Sirleny Rodrigues Garcia)

“Semmi sem rombolja jobban a személyiséget, mint a félbehagyott feladat.” ( David Lloyd George)

„Miért van, hogy ökölbe szorított kézzel jövünk a világra, és kinyújtott ujjakkal távozunk?” (Talmud)

“Ha egy világ haldoklik, az új világot azok teremtik meg, akik nem félnek elhagyni a biztonságot.” (R.Bahro)

“Azok számára a legédesebb a siker, akiknek sosem sikerült elérniük azt.” (Emily Dickinson)

“A siker szinte kizárólag a lendülettől és a kitartástól függ. A győzelem titka az a plusz energia, amitől újabb erőfeszítésbe kezdesz, vagy más megközelítésből nézed a dolgokat.” (Denis Waitley)

“Akik alkotnak valamit, azok boldogok., akik csak fogyasztanak, de semmit sem teremtenek, azok unatkoznak.” (William Ralph Inge)

“Összpontosíts arra, amit éppen csinálsz. A napsugár csak akkor éget, ha a lencse összegyűjti.” (Alexander Graham Bell)

“Ha kideríted, mit hajlandó feláldozni valaki azért, hogy teljesüljön a legfontosabb vágya, mindent megtudtál róla.” (C.Hughton)

“Egy ország dicsőségének legfontosabb tényezői az erényes, nagy emberek. Az állam virágzása attól függ, képes-e tanulni a példájukból.” (Fisher Ames)

“Hogy megkaphasd az élettől, amit akar, először is dönts el, mit is akarsz!” (Ben Stein)

“Kreativitással a legtöbb probléma megoldható, mert a begyepesedettséget eredetiséggel győzi le.” (George Lewis)

“Senki sem juthat nagyon messzire anélkül, hogy ne próbálná meg végrehajtani a lehetetlen legalább egyszer egy nap.” (Elbert Hubbard)

“Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” (Károli Biblia)

“Vedd magad körül olyanokkal, akikhez hasonlítani szeretnél. Kerüld azokat, akik lehúzhatnak magukhoz.” (Tom Hopkins)

“Miközben elnyomsz valakit, egy részednek a mélyben kell vele maradnia, hogy lent tartsa. Ez azt jelenti, hogy nem törhetsz fel magasabbra, ahogy egyébként tehetnéd.” (Marian Anderson)

“Száműzz magadból mindent, ami nem szép és nem nemes, és jelenléted mindent jobbá fog tenni.” (James Allen)

“Tanulj meg megbocsátani. Ha te vagy az, akit megbántottak, ne felejtsd el, hogy Neked áll hatalmadban megbocsátani. Senki mástól nem kaphatod meg ezt a hatalmat. Hihetetlen, de ha nem neheztelsz, és elengeded a negatív érzéseket, te nyered a legtöbbet az egésszel.” (Cheryl Hitchcock)

“A bátorság gyakran nem harsány. Néha csak egy halk hangocska, ami azt suttogja: ismét megpróbálom.” (Mary Anne Radmacher)

“Boldogok, akik álmokat álmodnak, és készek megfizetni az árát annak, hogy valóra váltsák őket.” (Leo Jozef Suenens

“Bízz a megérzéseidben! Azok általában a tudatos szint alatt tárolt tényeken alapulnak.” (Dr. Joyce Brothers pszichológus)

“Az aki szorgalomra szoktatja gyermekeit, jobban gondoskodik róluk, mintha vagyont adna a kezükbe.” (Richard Whately)

“Nem a kudarcaink, hanem a sikereink száma minősít minket. Annál több sikert érünk el, minél többször vagyunk képesek a kudarcok után újrakezdeni.” (Tom Hopkins)

“Ha képes lennél kitalálni, hogy a legsikeresebb emberek mit csináltak egyes területeken, és ugyanazt csinálnád te is újra és újra, akkor végül ugyanazt az eredményt érnéd el, mint ők.” (Brian Tracy)

„ A bölcsek nyelve jól alkalmazza a tudást, az ostobák szája meg balgaságot áraszt.” (S.K).

“Ön nagyjából úgy bánik önmagával a jelenben, mint ahogy mások bántak Önnel a múltban. És sokkal jobban bünteti önmagát, mint amennyire bárki más büntetné.” (L.Ron Hubbard)

“Ha nincs út, építs magadnak!” (Hannibal)

“Milyen kellemes dolog egy apának, ha a gyermeke asztalánál ülhet. Ez pont olyan érzés, mint amikor egy öregember megpihen az általa ültetett tölgyfa árnyékában.” (Sir Walter Scott)

“Egy emberről két dolgot kell megtudni – hogyan keresi meg a pénzt és miként költi el azt – S máris megvan a jellemének kulcsa, mivel rendelkezésre áll az a keresőfény, amellyel megvilágíthatod lelke legmélyét.” (Robert James McCracken)

“Egy férfi nem hagyhat több örökséget a világra, mint egy művelt családot.” (Thomas Scott)

“A szellemnek nem lehet határokat felállítani azon kívül, amiket saját magunk állítunk.” (Napoleon Hill)

“Minden pillanatban van választásod, ami vagy közelebb vezet a lelkedhez vagy távolabb.” (Thich Nhat Hahn)

“A legjobb dolog, amit adhatsz egy ellenségnek a megbocsátás, egy ellenfélnek a tolerancia, egy barátnak a szíved, a gyermekednek a jó példa, édesapádnak a tisztelet, édesanyádnak, ha úgy viselkedsz, hogy büszke legyen rád, magadnak a megbecsülés, minden embernek a jótékonyság.” (Benjamin Franklin)

“Szeretnéd ismerni a siker receptjét? Tényleg nagyon egyszerű. Kétszerezd meg az elbukásaid arányát. Úgy gondolsz az elbukásra, mint a siker ellenségére. De egyáltalán nem az. Egy elbukás elbátortalaníthat, de tanulhatsz is belőle. Ezért menj csak, és kövess el hibákat. Amennyit csak tudsz. Mert ne felejtsd el, ott fogsz a sikerre bukkanni. A túloldalon. (Thomas J. Watson )

“Az vagy, amit rendszeresen csinálsz. A kiválóság nem egyetlen cselekedet, hanem életforma.” (Arisztotelész)

“Jó dolog, ha van pénzünk és vannak olyan dolgaink, amelyek ezért megvehetők, de az is jó, ha felülvizsgáljuk az ügyeinket és megbizonyosodunk arról, hogy nem szenvedünk azon dolgok hiányában, amik nem megvásárolhatók.” (George Horace Lorimer)

“Egy lelkesítő középszerű ötlet, többre viheti, mint egy zseniális gondolat, ami senkit sem inspirál.” (Mary Kay Ash)

“Ne kérdezgesd, miért nem jobb a világ, az csak időpocsékolás. Ha azt kérded, hogyan teheted jobbá, arra már van válasz.” (Leo Buscaglia)

“A múltad csak egy történet. Amint erre ráébredsz, már nincs hatalma feletted.” (Chuch Palahniuk)

“Hajlamosak vagyunk a körülményeket okolni. Ne higgy a körülmények hatalmában! Azok boldogulnak, akik ha nem találják meg a megfelelő körülményeket, megteremtik azokat maguknak.” (George Bernard Shaw)

“Tedd jobbá szabadidőd perceit, és életed ragyogó drágakövei lesznek.” (Ralph Waldo Emerson)

“A legnagyobb siker a kudarc után jön.” (Henry Ward Beecher)

“Ha sarokba szorítanak és minden ellened fordul, úgy érzed, egy percig sem bírod már, ne add fel, mert ott és akkor fog a sorsod jobbra fordulni!” (Harriet Beecher Stowe)

“A vesztesek a múltban élnek. A győztesek a múltból okulnak, és a jelenben dolgoznak a jövőért.” (Denis Waitley)

“Nos, mit is csináljunk? Bármit, csak ne tétlenkedjünk. Ha elrontottuk, kezdjük újra, próbáljuk másképp. Ne várjunk arra, hogy biztosra mehessünk, mert túl késő lesz.” (Lee Iacocca)

“Az önsajnálat nem csupán energiaveszteség, de a lehető legrosszabb szokás is.” (Dale Carnegie)

“Minden feltaláló, akivel csak találkoztam, azt mondta, hogy az élete gyökeresen megváltozott, amikor elkezdett hinni saját magában.” (Dr.Robert Schuller)

“Jó dolog, ha van pénzünk, és vannak olyan dolgaink, amelyek ezért megvehetők, de az is jó, ha felülvizsgáljuk az ügyeinket, és megbizonyosodunk arról, hogy nem szenvedünk azon dolgok hiányában, amik nem megvásárolhatók.” (George Horace Lorimer)

“A legtöbb ember nem azért bukik el az életben, mert túl magasra céloznak, és elvétik, hanem mert túl alacsonyra, és eltalálják.” (Les Brown szónok)

“Az elismerés feldobhat egy napot, de egy életet is megváltoztathat. Csak annyi kell hozzá, hogy hajlandó legyél szavakba önteni.” (Margaret Cousins)

“Légy büszke a munkádra, de ne légy gőgös, dolgozz teljes erőbedobással.” (Red Aurbach)

“Ha ritkán érzed a jótett örömét, sok mindent elhanyagoltál, leginkább saját magadat.” (A. Neilen)

“Állj ki a véleményedért, de ne hidd azt, hogy az a teljes vagy az egyetlen igazságot tartalmazza.” (Charles A. Dana)

“A legnagyobb lehetőség akkor találhat rád, ha sohasem adod fel. Csak akkor lehetsz jó helyen, jó időben, ha folyamatosan mozogsz a következő lehetőség felé.” (Arthur Pine)

“Egy jövőkép nem csak annak a képe, ami megvalósulhatna; az egy kérés a jobbik énünk felé, egy felhívás, hogy valami többé váljunk.” (Rosabeth Moss Kanter)

“Bízz az emberekben, őszinték lesznek hozzád, bánj velük jól és megmutatkozik nagyságuk.” (R. Emerson)

“A hódítás feltételei mindig egyszerűek. Egy darabig keményen kell dolgoznunk, kis ideig kitartónak kell lennünk, mindig hinnünk kell, és sosem szabad visszafordulnunk.” (Seneca)

„Minden lehetséges annak, aki hisz.” (J.K.)

“Tudatlan mestere van annak, aki csak magától tanul…” (Legéndi Péter)

“A kitartó, türelmes, állhatatos gondolkodás általában minden akadályt legyőz az igazság keresése közben.” (Nathanael Emmons)

“Sose rágódj azon, hogy mások mit gondolhatnak. Nem foglalkoznak veled, túl elfoglaltak ahhoz, hogy azon rágódjanak, hogy te és a többiek mit gondoltok róluk.” (Michael le Boeuf)

“A szegényeknek nagy tévéjük van, a gazdagoknak nagy könyvtáruk.” (Jim Rohn)

“Tedd meg csak egyszer, amiről mások azt mondták, hogy nem tudod megtenni, és többé nem fogsz hallgatni a korlátozó gondolataikra!” (James R. Cook)

„Aki vagy, olyan hangosan szól, hogy alig hallom, amit mondasz.”(Ralph Waldo Emerson)

“Ha tetteid arra ösztönöznek másokat, hogy merészebbet álmodjanak, többet tegyenek, jobbá váljanak, akkor igazi vezető vagy. (John Quincy Adams)

“Az igazi barát ismeri gyengéidet, de megmutatja neked erősségeidet, átérzi félelmeidet, de megerősíti a hitedet, látja aggodalmaidat, de felszabadítja szellemedet, felismeri a korlátaidat, de rávezet a lehetőségeidre.” (William Arthur W.)

“Ha valaki egy lépéssel kísérel meg eljutni a csúcsra, az sok bajt okoz a világon.” (William Cobbett)

“Önmagad és a jelenlegi körülményeid sajnálata nem csak energiapocsékolás, de a lehető legrosszabb szokás.” (Dale Carnegie)

“Becsüld meg a mai napot, mert a tegnap csak egy álom, a holnap pedig csak látomás. Ha napjaidat jól töltöd, a tegnap boldog álom lesz, a holnap pedig a remény ígérete. Becsüld meg ezért a mai napot!” (részlet egy szanszkrit versből)

“Csak ha az ember felfogja, hogy az élet értelme a közösség szolgálata, lesz képes arra, hogy nehézségeivel bátran és sikert remélve dacoljon.” (Alfred Adler)

“A megpróbáltatások erősítik lelkünket. Ragadjunk meg minden alkalmat, hogy szeretetet adjunk és kapjunk, gyönyörködjünk a természetben, gyógyítsuk be saját magunk és mások sebeit, bocsássunk meg, és szolgáljunk!” (Joan Borysenko)

“A tudás kincsestár, de a gyakorlás jelenti hozzá a kulcsot.” (Thomas Fuller)

“Az ember nem más, mint saját gondolatainak szüleménye. Amit gondol, azzá válik.” (Mohandas K. Gandhi)

“Röviden szólva, ha vágyódsz a gazdagságra, akkor egyenes út vezet hozzá. Ez főleg két dologtól függ, a takarékosságtól és a mértékletességtől, ne pazarolj időt, se pénzt, inkább a lehető legjobban használd fel őket.” (Benjamin Franklin)

“Egy ember olyan nagy, amilyen nagy a gondolatainak az ereje.” (Napoleon Hill)

“A legrövidebb út a kudarchoz, ha az ember a sikerhez akar hű maradni és nem önmagához.” ((Sigmund Graff)

“Minden dolog reális ára megegyezik azzal a gonddal és erőfeszítéssel, amit annak az embernek kell befektetnie, aki birtokolni akarja.” (Adam Smith)

“A vagyon elveszhet, a pénz elfogyhat, de a jellem, az egészség, a tudás, a jó ítélőképesség minden körülmények között megmarad.” (Roger Babson)

“Két alapvető választás van az életben: elfogadjuk a körülményeket, ahogy vannak, vagy elfogadjuk a felelősséget a megváltoztatásukra.” (Denis Waitley)

“Amikor a boldogságot követed, olyan útra térsz, ami mindig is előtted volt, rád várt, és ahhoz az élethez visz, amit élned kellene.” (Joseph Campbell)

“Minden ember hős és bölcs valakinek a szemében.” (Ralph Waldo Emerson)

“A jó kedély balzsam a testnek és léleknek, gyógyszere a szorongásnak és depressziónak. Nélkülözhetetlen az üzleti életben, vonzza és megtartja a barátokat, könnyít a terheken. Egyenes út a kiegyensúlyozott, megelégedett élethez. ” (Grenville Kleiser)

“A gazdagságot nem a pénz teszi, az egy lelkiállapot. Sok pénzes ember nem elég szabad, hogy nyugodtan megehesse egy görögdinnye zamatos belsejét. Mások akkor is gazdagok, ha egyik napról a másikra élnek.” (Harvey B Mackay)

“A zsenialitást az idiotizmustól hajszál választja el. Ha azon gyötrődsz, hogy a kettő közül melyik vagy, megbolondulsz. Hagyd abba, és cselekedj!” (Cynthia Heimel)

“Akik a jövőt építik, tudják, hogy a nagyobb dolgok még csak következnek és ők maguk segítik, hogy meg is érkezzenek. Ők azok, akik lángolnak valamiért.” (Melvin J. Evans)

“A sikeres emberek elvégzik azt a munkát is, amihez a sikerteleneknek nincs kedve. Ők az eredményeket szeretik, és ezért élvezik azt a feladatot is, ami nem csupa öröm számukra.” (Earl Nightingale)

“Tedd magadnak magasra a mércét, mindegy, hogy mit vár el a főnököd. Kemény mezőnyben küzdesz majd, mert magaddal versenyzel.” (Rick Pitino)

“Kezdd a szükségessel, folytasd a lehetségessel, és rövidesen a lehetetlent is megteszed.” (Assisi Szent Ferenc)

“Csodaszép az a nap, amikor olyan ötleted támad, amiért lelkesedsz, legyen az akár egészen kicsi.” (David Lynch)

“Aki csak magáról beszél, csak magára gondol. És aki csak magára gondol, reménytelenül neveletlen, bárhol is nevelkedett.” (dr.Nicholas Murray)

“Aki mindent csak pénzért hajlandó megtenni, valószínűleg pénzért mindent hajlandó megtenni. (B.Franklin)

“Mindenkinek vannak álmai. De azért, hogy az álmok valóra váljanak, rengeteg elhatározásra, eltökéltségre, önfegyelemre és erőfeszítésre van szükség.” (Jesse Owens)

“Működtetni egy kapcsolatot, megoldást keresni bonyolult problémákra, kitartóan összpontosítani a nehéz időkben – ez a bátorság.” (Denis Waitley)

“A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?” (dr.Csernus Imre)

“Az életben elért sikerek egyik legfőbb oka a munkánk iránti mindennapos érdeklődés fenntartása, azaz a krónikus lelkesedés képessége.” (Williom Lyon Phelps)

“Mindig tanultam a problémákból, kihívásokból és azokból a dolgokból, melyeket nem gondoltam végig. Ezek voltak az igazi iskoláim.” (Carol Burnett)

“Sose feledkezz meg erről a háromféle emberről az életedben: 1. Aki segített neked a nehéz helyzetekben 2. Aki elhagyott a nehéz helyzetekben 3. Aki nehéz helyzetbe hozott téged.” (Ismeretlen)

“Ha látszólag ok nélkül vagy boldog, az érzés bensődből fakad. Nem azért, mert életed mindig tökéletes – hanem mert bárhogy is alakul a sorsod, mindig boldog tudsz lenni.” (Marci Shimoff)

“A leggyakoribb különbség a győzelem és a vereség között……hogy nem adod fel.” (Walt Disney)

“A természet legállandóbb határa egy ember és egy másik ember gondolatai között van.” (William James)

“Nem az a legerősebb tölgy, amelyik védve van a viharoktól és a napsugártól, hanem az, amelyik magában áll egyedül küzd létéért a szélnek, esőnek, perzselő napnak kitéve.” (Napóleon Hill)

“Küzdeni kell, tévedni, verekedni és hibázni, elkezdeni és abbahagyni, örökké harcolni és veszíteni…. S a halál küszöbén is úgy élni, mintha az egész élet előttünk volna.” (Lev Tolsztoj)

“A biztonság leginkább babona. A természetben sosem fordul elő, és az emberek egészében sosem tapasztalják meg. Hosszú távon a veszélyt elkerülni semmivel sem biztonságosabb, mint szembeszállni vele. Az élet vagy egy merész kaland, vagy egy nagy semmi.” (Helen Keller)

“Nem tétlenkedhetsz arra várva, hogy majd valaki teljesíti az álmodat! Menj, és váltsd valóra!” (Diana Ross)

“Ne az elvárásoknak akarj megfelelné, lépj túl rajtuk, tégy valami figyelemre méltót!” (Wendy Wasserstein)

“A jövő az nem egy olyan hely, ahová belépünk. Azt mi hozzuk létre. (Leonard I. Sweet)

“Aki engedelmességet kíván, az tudjon is parancsolni.” (Niccolo Machiavelli)

“Tartózkodj azoktól az emberektől, akik lekicsinylik ambícióidat. A kisszerű emberek mindig így viselkednek, de az igazán nagyok azt éreztetik veled, hogy Te is naggyá lehetsz.” (Mark Twain)

“Minden kisgyerek okos, a legtöbb ember ostoba. Ezt teszi a nevelés.” (Móra F.)

“Azok a legboldogabb emberek, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy azon tűnődjenek, boldogok-e vagy sem.” (Williem Feather)

“Akármit is teszel, azzal változtass meg valamit. Hogy utána visszanézhess, és azt mondhasd: – Ezt én tettem.” (Michael Josephson)

“Két alapvető választás van az életben: vagy elfogadjuk a körülményeket úgy, ahogy vannak, vagy elfogadjuk a megváltoztatásukkal járó felelősséget.” (Denis Waithley)

“A nap végén mindig játszd vissza a tetteid felvételét. Az eredmény tegyen büszkévé, vagy ösztönözzön téged.” (Jim Rohn)

„Az okos azért bölcs, mert érti a dolgát, az ostobák pedig bolond módon becsapódnak.” (S.K.)

“A siker nagy titka az, hogy nincs titok. Bármi is célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte keményen, céltudatosan dolgozni. Ez az üzemanyag, nélküled nem indul el az autó.” (Mardy Blochowiak)

“Amikor valakivel beszélsz, soha ne azzal kezdd, amiben eltér a véleményetek. Kezdd azzal, hogy kiemeled és hangsúlyozod azokat a dolgokat, amikben megegyeztek.” (Szókratész)

“A vesztesek a múltban élnek. A győztesek tanulnak a múltból, és élvezik, hogy a jelenben dolgozhatnak a jövőn.” (Denis Watley)

“A természet legállandóbb határa egy ember és egy másik ember gondolatai közt van.” (William James)

“Bármely fiatal ember életének legsötétebb órája az, amikor leül, hogy eltűnődjön rajta, hogy miként szerezhet pénzt anélkül, hogy becsületesen megkereste volna.” (Horace Greely)

“Sosem válsz azzá, aki lehetnél, ha terhelés, feszültség és fegyelem elkerülnek téged.” (James G. Bilkey)

“A tétlenség bizonytalanságot és félelmet szül. A cselekvés önbizalmat és bátorságot ad. Ha le akarod győzni félelmedet, ne otthon ülve morfondírozz. Lépj ki a világba, és cselekedj!” (Dale Carnegie)

“A boldog élet a gondolataid minőségétől függ.” (Marcus Aurelius, római császár és filozófus)

“Légy hálás, és köszönj meg mindent, ami veled történik, tudva, hogy minden előre tett lépés afelé vezet, hogy valami nagyobbat és jobbat érj el, mint a jelenlegi helyzeted.” (Brian Tracy)

“Annak, aki hírnevet akar szerezni, nem szabad félnie a bírálattól. A bírálattól való rettegés a zseni halála.” (William Simms)

“Ha a függetlenség egyetlen reménye a pénz, akkor sosem fogod megszerezni azt.” (Henry Ford)

“Lehet, hogy az élet olyan, hogy alkukat kell kötni benne, de ezeket az alkukat is méltósággal kell kötni. És ha nem lehet méltósággal alkut kötni, akkor nem szabad alkut kötni.” (Esterházy Péter)

“Nem kell nagynak lenned, hogy elindulj, de el kell indulnod, hogy nagy lehess.” (Les Brown)

“Higgy magadban, és egyszer eljön az a nap, amikor mások sem tehetnek mást minthogy veled együtt hisznek benned.” (Oscar Wilde)

“Amikor az egyik fél kiabál, a másiknak csendben kell maradnia, mert amikor ketten kiabálnak, akkor megszűnik a kommunikáció, csak nagy zaj van és vibrál a levegő.” (Jan Peerce)

“Az erős ember szereti a kihívásokat. Bármit hoz a sors, ne panaszkodj, tekintsd inkább alkalomnak fejlődésre, újabb kalandnak.” (James Ray)

“Napjainkban az a leghasznosabb személy a világon, aki tud bánni az emberekkel. Az emberi kapcsolatok ismerete a legfontosabb tudomány az életben.” (Stanley C. Allyn)

“Akkor fejlődsz, ha jelened és jövőd különbözik a múltadtól. Múltad nem szabhatja meg a sorsodat.” (Alan Cohen)

“Tudatalattinknak nincs humorérzéke, nem tréfálkozik és nem tudja mi a különbség a valóság és a képzelet között. Visszatérő gondolataink alakítják életünket.” (Sidney Madwed)

“Életed igazi célja a fejlődés. Akkor leszel sikeres, ha rendületlenül küzdesz céljaidért.” (Bob Proctor)

“Ne várakozz, a tökéletes pillanat sosem jön el, láss hozzá most azzal, amid van, idővel jobb eszközöket fogsz találni.” (Napoleon Hill)

“Hálás vagyok az összes problémámért. Miután mindegyiket legyőztem, erősebbé váltam, és képes lettem szembenézni azokkal, amik még előttem állnak. Felnőttem a nehézségeimhez.” (James Cash Penney)

“Az élet egyik fele szerencse, a másik fele önfegyelem. Az utóbbi a fontos, mert anélkül nem tudnád, hogy mit kezdj a szerencsével.” (Carl Zuckmeyer)

“Az örök vesztesek azok, akik rettegnek a vereségtől.” (Robert Kiyosaki)

“Szép szemekért nézd a jót másokban; szép ajkakért beszélj csak kedves szavakkal; és a belső tartásért úgy járj, mint aki tudja, sosincs egyedül.” (Audrey Hepburn)

„Amit akartok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.” (J.K.)

“Állítások ismételgetése vezet a hithez. Ha a hit mély meggyőződéssé válik, a dolgok alakulni kezdenek.” (Claude M. Bristol)

“Ha uralkodunk a vagyonunkon, gazdagok és szabadok leszünk, de ha a vagyon uralkodik rajtunk, valójában szegények vagyunk.” (Edmund Burke)

“Akkor lehetünk kreatívak, ha van bátorságunk letérni a kitaposott útról.” (Erich Fromm)

“Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.” (A. Einstein)

“Ha mindent addig halogatsz, amíg biztos nem leszel benne, sosem végzel el semmit.” (Norman Vincent Peale)

“A XXI. század analfabétái nem azok, akik nem tudnak írni és olvasni, hanem azok, akik nem képesek elfelejteni az elavultakat, és megtanulni az új ismereteket.” (Alvin Toffler)

“Ne harcolj a meglévő ellen, mert nem tudod megváltoztatni. Helyette építs újat, ami a meglévőt elavulttá teszi.” (R.Buckminster Fuller)

“A boldogulás csupán eszköz, s nem istenség, akitől tartani kell.” (Calvin Coolidge)

“Bármit is teszel, csináld úgy, hogy bátran visszanézhess, és azt mondhasd : “Ezt én csináltam!” (Michael Josephson)

“Unalmas az életed? Akkor vesd magad bele olyan munkába, amibe teljes szíveddel hiszel, élsz-halsz érte, és olyan boldogságban lesz részed, amit elképzelni sem mertél.” (Dale Carnegie)

“A hódítás feltételei mindig egyszerűek. Egy darabig keményen kell dolgoznunk, kis ideig kitartónak kell lennünk, mindig hinnünk kell, és sosem szabad visszafordulnunk.” (Seneca)

“Nem a kudarcaink, hanem a sikereink száma minősít minket. Annál több sikert érünk el, minél többször vagyunk képesek a kudarcok után újrakezdeni.” (Tom Hopkins)

“Ha az íjász elvéti a célt, magában keresi a hibát. Ha nem találsz célja, az sosem a cél hibája. Ha jobb eredményt akarsz, fejlődjél!” (Gilbert Arland)

“Mindig légy nyitott a változásokra. Üdvözöld őket. Kutass utánuk. Fejlődni csak úgy tudsz, ha nézeteid és elképzeléseid újra és újra átvizsgálod.” (Dale Carnegie)

“Megtanultam, hogy a siker nem annyira azon a pozíción mérhető le, amit valaki elért az életben, hanem inkább a nehézségeken, melyeket leküzdött, miközben megpróbált sikert elérni.” (Booker T.Washington)

“Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.” (dr.Csernus Imre)

“Döntsd el hova mész, és hogy jutsz el oda. Utána indulj onnan, ahol éppen állsz.” (Napoleon Hill)

“Igazi sikered úgy lehet, ha soha nem adod fel. Hogy jó időben, jó helyen légy, csak akkor adatik meg, ha folyamatosan keresed ezeket a jó helyeket.” (Arthur Pine)

“Szakértő az a személy, aki már minden hibát elkövetett, amit egy nagyon szűk szakterületen el lehet követni.” (Niels Bohr)

“A siker nélkülözhetetlen előfeltétele, hogy képesek legyünk elutasítani a jelentéktelen feladatokat.” (R.Alec MacKenzie)

„Ne higgy a másik szavainak, ha azok kellemesek számodra, különösen téves következtetésekre juthatsz. De higgy a másik arckifejezésének, amely sosem hazudik, még ha szándékában állna is.” (George Borrow)

“A bátorság nem mindig ordít. A bátorság néha az a kis hang, ami egy nap végén azt mondja: – Holnap megpróbálom újra!” (Mary Anne Radmacher szerző és művész)

“A siker felé indulva, először lelkedet kell felkészíteni, egy ígéretesebb jövőhöz kell alakítani viselkedésedet, reményeidet, törekvéseidet, lelkesedésedet. A feltörekvéshez hinni kell egy a jobb élet lehetőségében.” (U.S. Andersen)

“Ha meggyőző akarsz lenni, az érdekek, ne pedig a logika nyelvét beszéld.” (Benjamin Franklin)

“A vidám emberek társasága felfrissít. Miért ne igyekeznél megosztani ezt az örömöt másokkal? A csata felét már megnyerted, ha nem engeded magadnak, hogy bármi szomorút mondj.” (Julia Child)

“Az emberek gyakran azt mondják, hogy a motiváció nem tartós. Nos, a fürdés sem az – pont ezért ajánljunk minden nap.” (Zig Ziglar)

“Aki a megfelelő hivatást választja, megkap minden luxust, amit az élet nyújthat.” (L.E.Bougham)

“Nem lehet úgy vezetni, ha fél lábad egyfolytában fékez. Engedd el régi fájdalmaidat, sérelmeidet, félelmeidet, hogy elmozdulhass. A múlt ereje visszatart az új élettől. Szabadulj meg tőle most!” (Mary Manin Mornissey)

“Ha vannak céljaid, azok nem csak reggelente segítenek felkelni; ezek ösztönöznek arra, hogy egész nap haladj előre. A célok a mélyebb tartalékokból táplálkoznak, és a legjobbat hozzák ki az életből.” (Harvey Mackay)

“A boldogulás meglehetősen alkalmas arra, hogy felülvizsgáljuk az életvitelünket, a balszerencse azonban arra késztet, hogy alaposan átgondoljuk a helyzetünket, s ez a lehető legelőnyösebb számunkra.” (Samuel Johnson)

“Soha nem biztonságos félelemmel nézni a jövőbe.” (Edward Henry Harriman)

“Sose hagyd, hogy a kudarctól való félelem utadba álljon.” (Geroge Herman “Babe” Ruth)

“A változások alap alkotóelemei a gazdasági életnek: mindenkinek meg kell változnia és lehetőleg még az előtt, hogy az elkerülhetetlen lenne.” (Jack W.)

“Nem győzhetsz mindig. A legerősebbek is megízlelik időnként a vereséget. Mindig eljön a holnap – miután ma mindent megtettél a sikerért.” (Maxwell Maltz)

“Szeresd ellenségeidet, hisz ők mondják meg, hol hibáztál.” (Benjamin Franklin)

“A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzdj, hogy lehess büszke is magadra!”(dr.Csernus Imre)

“A tudás nem elég, alkalmazni is kell. Akarni nem elég, tenni is kell.” (Johann Von Goethe)

“Nem mindent lehet megváltoztatni, amivel szembenézünk. De semmit sem lehet megváltoztatni, amíg szembe nem néztünk vele.” (James Baldwin)

“Csak azokkal az emberekkel kell kiegyenlítened a számládat, akik segítettek neked.” (Napoleon Hill)

“A jellem maga hitelképes.” (William Makepeace Thackeray)

“Nincsenek reménytelen helyzetek, csak reményt vesztett emberek.” (Clare Boothe Luce)

“Esténként idézd fel az elmúlt napot! Látni fogod, hogy teljesítményed tapsot érdemel, vagy dorgálást.” (Jim Rohn)

“A tévedésekkel teli élet nem csak tiszteletre méltóbb, de sokkal hasznosabb is a semmittevéssel eltöltöttnél.” (George Bernard Shaw)

“Tegyen próbát! Az egész élet erről szól. Általában az jut legtovább, aki kész tenni és kockára tenni. A “biztos dolgok” hajója soha nem távolodik el a parttól.” (Dale Carnegie)

“Mindig légy önmagad, mert akik számítanak, azok nem törődnek vele. Akik nem törődnek vele, azok nem számítanak.” (Murphy)

“Az életben a valódi szándékod önmagad fejlesztése. Ha azt akarod, hogy sikerüljön, akkor mindig egy kitűzött cél felé kell haladnod.” (Bob Proctor)

“A változások alap alkotóelemei a gazdasági életnek: mindenkinek meg kell változnia és lehetőleg még az előtt, hogy az elkerülhetetlen lenne.” (Jack Welch)

“A hős is mindennapi ember, csak elég ereje és kitartása van legyőzni a leküzdhetetlennek tűnő akadályokat.” (Christopher Reeve)

“Az etikett országonként változik, de az igazi udvariasság mindenütt egyforma.” (Gold Schmidt)

“Mekkora különbség: mondanivalóm van, vagy muszáj mondanom valamit.” (John Dewey)

“Törekedjél ismeretekre! de ismeretekre, melyek ítélet s ízlés által vezéreltetnek.” (Kölcsey F. Parainesis)

“A szónok egyik leghatásosabb eszköze a meggyőzésben a jelleme.” (Arisztotelész)

“Akkor vagy sikeres, ha a felkelés és a lefekvés között azt csinálod, amit akarsz.” (Bob Dylan)

“Két ember között a legrövidebb út az egyenes beszéd.” (Szilágyi Domonkos)

“A felismerésen és a bátorításon keresztül mozgathatók meg az ember legértékesebb erőforrásai.” (Charles M. Schwab)

“A világosan meghatározott célok hiányában mindennapi triviális dolgokat kezdünk furcsa hűséggel elvégezni, míg végül a rabszolgájukká nem válunk.” (Robert Heinlein)

“Ne várd, hogy valaki a szárnya alá vegyen. Keress egy jó szárnyat és bújj alá.” (Frank C. Bucaro)

“A kezdet az, ami a legtöbb embert megállítja.” (Don Shula)

“Az elképzelés tettek nélkül csak álom. A tett elképzelés híján csak időtöltés. Azonban az elképzelés és a tett együtt megváltoztatja a világot.” (Joel Arthur Barker)

“Ha mozgalmas életre vágyunk, tűzzünk magunk elé egyre magasabb célokat.” (Michael Korda)

“Hidd, hogy van egy felsőbb hatalom, ami csendben azon dolgozik, hogy minden a jó irányba haladjon. Viselkedj, és a többivel ne törődj!”(Beatrix Potter)

“Amikor valami történik az életben, három lépésben tudod azt kezelni: 1. Már megtörtént, fogadd el. Vagy az irányít téged, vagy te irányítod azt. 2. Lásd meg benne a jót, mert mindenben van valami jó. 3. Bocsásd meg a többit.” (Dr.Michael Bernard Beckwith)

“A lehetőség gyakran balszerencsének vagy kudarcnak álcázva érkezik.” (Napoleon Hill)

“A boldogság receptje szerintem az, ha elegendő pénzünk van arra, hogy kifizessük a havi számlákat, rendelkezünk egy kis többlettel, ami önbizalmat ad, egy kicsivel többet dolgozunk minden nap, jó az egészségi állapotunk, van egy pár igazi barátunk , van feleségünk és vannak gyermekeink, akik megosztják velünk az élet szépségeit.” (J.Kenfield Morley)

“Létrehozni valamit az csak a kezdet, összetartani az az előrehaladás, és a közös munka siker.” (Henry Ford)

“Az évek alatt megtanultam, hogy amikor egy elhatározás megszületik, a félelem csökken. Ha tudod, hogy mit kell megtenned, az elmulasztja a félelmet.” (Rosa Parks)

“Ha igazságtalanul, vagy rosszindulatúan bírálnak, emelkedj felül rajta. Őrizd meg méltóságodat! Nincs az a győzelem, ami megérné, hogy felszedd és visszadobáld a rád hajigált sarat.” (Rubel Shelly)

“Ha az ember azt mondja, pénzzel mindent meg lehet tenni, az arra utal, hogy nincs egy vasa sem.” (Edgar W. Howe)

“Sose sajnálkozz és sose nézz vissza. A sajnálkozás borzasztó energiaveszteség, építeni nem tudsz rá, csupán elsűllyedhetsz benne.” (Katherine Mansfield)

“Sose méricskéld a hegycsúcs magasságát, amíg fel nem értél. Majd ekkor látni fogod, milyen alacsony.” (Dag Hammarskjold)

“Bajaid fele azonnal megszűnik, ha nem hagyod, hogy mások mondják, mit akarj.” (Vernon Haward)

“A jól teljesítők könnyedén kiszúrják a nagy lehetőségeket, gyorsan hoznak fontos döntéseket, és azonnal cselekszenek. Kövesd ezeket az elveket, és valóra válthatod az álmaidat.” (Robert H. Schuller)

“A termékek kielégítenek piacokat. De a hit, a lelkesedés és az elkötelezettség az egyetlen, ami létrehozza azokat.” (John Goodman)

“Ha az út akadálymentes, valószínűleg nem vezet sehova.” (Frank A. Clark)

“Amikor végre a tettek mezejére lépsz, váratlan események, találkozások, támogatók fognak a segítségedre sietni. Az eltökéltség mágnesként vonzza a segítséget.” (Napoleon Hill)

“‘Az energikusság a vezető felbecsülhetetlenül értékes tulajdonsága.” (Robert K. Patterson”

“A szorgalmas embernek kevés lusta látogatója van, a forrásban lévő fazékra nem szállnak a legyek. ” (Benjamin Franklin)

“Nem tudunk mindent megváltoztatni, amivel szembesülünk, de semmit sem tudunk megváltoztatni, amíg nem szembesülünk vele.” (James Baldwin)

“Sokáig kell élni ahhoz, hogy fiatal maradjon az ember.” (Pablo Picasso)

“Légy bátor, kockáztass. A tapasztalatot semmi sem pótolhatja.” (Paulo Coelho)

“Összpontosíts a legfontosabb dolgokra. Hagyd a negatív gondolatokat. Tedd le a felesleges csomagokat. Légy határozott, de szerény!” (Brian Bacon)

“Engedj meg magadnak hibákat, hisz ezzel is fejlődsz. A nehézségek növelik bátorságodat. Kudarcot kell vallanod, hogy merész lehess.” (Mary Tyler)

“A haladás művészete a káosz közepette fenntartott rendben, és a rendben fenntartott változásban mutatkozik meg.” (Alfred North Whitehead)

“Aki definiál egy problémát, az már félig megoldotta azt.” (Julian Huxley)

“A boldogsághoz vezető út két egyszerű elven nyugszik: találd meg mi érdekel téged és mi az, amit jól tudsz csinálni, s amikor rájöttél, teljes lelkeddel vesd bele magad – dobd be minden energiádat, ambíciódat és természetes képességedet.” (John D. Rockefeller III)

“Ha bánt valami, gondolj arra, fog-e számítani öt év múlva? Ha igen, tégy valamit. Ha nem, tedd magad túl rajta.” (Catherine Pulsifer)

“Ha nincs tükör, az ember nem látja saját arcát. Ha nincs ellenfél, az ember nem ismeri fel saját hibáit.” (Henry de Lubac)

“Azok alkottak igazán nagyot, akik hittek abban, hogy belső erejük diadalmaskodik a külső körülményeken.” (Bruce Barton)

“Ha két ember szinte egyenrangú ellenfele is egymásnak, a mérleg akkor is enyhén annak javára billen, aki lelkes. Egy középszerű, de lelkes ember gyakran megszégyenít egy kiváló képességekkel rendelkezőt, aki azonban nem lelkesedik.” (Dale Carnegie)

“A nagysághoz vezető út mindig mélységekben visz át.” (Fr.v.Bodelswing)

“Ne az embereket irányítsd, hanem a rendszert, az embereket vezesd.” (Max Depree)

“Az érték az az iránytű, amely az egyén magatartását vezérli szükségletei kielégítése során.” (Mortimer F.J.T.)

“Minden társadalomban akad néhány ember, aki vezetésre született, míg mások arra valók, hogy tanácsot adjanak.” (Ralph Waldo Emerson)

“Az igazi jutalom azé, aki kérés nélkül egy mérfölddel többet tesz meg.” (Bruce Barton)

“A tehetség az ember hatalmában van, a zsenialitásnak viszont az ember van a hatalmában.” (James Russell Lowell)

“Csak a hit győz a kétségbeesés felett.” (E.Brunner)

“Légy hálás azért, amid van, és végül még gazdagabb leszel. Ha arra koncentrálsz, amid nincs, sose leszel elégedett.” (Oprah Winfrey)

“Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni.” (Indián mondás)

“A jólétben nagyon könnyű barátra találni, a balszerencsében semmi sem nehezebb.” (Epictetus/Epiktétosz)

“A jelenlegi körülményeid nem határozzák meg, hogy hova juthatsz el, csak azt határozzák meg, honnan indulsz.” (Nido Qubein)

“Minél inkább meg akarok csinálni valamit, annál kevésbé nevezem munkának.” (Richard Bach)

“Életcélod mondja meg, mit kezdesz életeddel. Víziód mondja meg, hogyan akarsz élni. Célkitűzéseiden keresztül valósítod meg vízióidat.” (Bob Proctor)

“Aki nem tud újra kezdeni – meghalt. Ha a fa nem tud az évgyűrűk mellé újat növeszteni – vége az életének….” (Szilvási Lajos)

“A folyamatos javulás jobb, mint a késleltetett tökéletesség.” (Mark Twain)

“Majd minden feltaláló munkája során eljut egy pontra, amikor elkeseredik, mert feladata megoldhatatlannak látszik. De pont ekkor nem szabad feladni!” (Thomas A. Edison)

“Tedd magasabbra a lécet, mint elvárnák tőled. Ne kegyelmezz magadnak! Önmagaddal légy kíméletlen – másokkal elnéző.” (Henry Ward Beecher)

“A sikertelenség egyik leggyakoribb oka, hogy feladunk valamit egy átmeneti kudarc miatt.” (Napoleon Hill)

“Az a baj a jövőbeli biztonságod miatt való aggódással, hogy olyan bizonytalanul érzed magad a jelenben.” (Harlan Miller)

“Mindenki csak annyit kap vissza az életéből, amennyi energiát beletesz.” (Csernus Imre)

“Nem az számít, hogy mit vesznek el tőled. Hanem az, hogy mihez kezdesz azzal, ami megmarad.” (Hubert Humphrey)

“A sikeres emberek azt mondják, hogy életük akkor fordult jóra, amikor elkezdtek hinni önmagukban.” (Dr. Robert H. Schuller)

“Ébredéskor azt mondom, nem az események, hanem én teszem magamat boldoggá, vagy boldogtalanná, mert választhatok. A tegnap halott, a holnap még nincs itt. Csak a mai napom van, és jól akarom érezni magamat!” ( Julius Henry “Groucho” Marx)

“Ne olvass könnyű olvasmányokat. Lehet, hogy jól fogsz szórakozni rajta, de jobb nem leszel tőle.” (Jim Rohn)

“Kezdd önmagaddal, ideje, hogy a tettek mezejére lépj. Hozz ma fontos döntéseket. Hagyd a lényegtelen dolgokat, összpontosíts azokra, amelyek örömet okoznak.” (Lisa Hammond)

“Amikor megszabadulunk pénzügyi téveszméinktől, melyeket szüleinktől, tanárainktól és a múltbéli pénzügyi összeomlásból hoztunk magunkkal, csak akkor tudunk pénzügyileg előrelépni.” (Todd Dean)

“A nap gyorsabban leveteti veled a köpenyedet, mint a szél, jósággal, baráti közeledéssel, méltánylással könnyebben rá lehet venni az embereket nézetük megváltoztatására, mint viharral és erőszakkal.” (Aiszóposz)

“Az élet alkalmak hosszú sorából áll. A gazdagság nem a pénzkeresést jelenti, hanem az ember fejlődését, miközben megkeresi a pénzt. A sikerhez az alkotás vezet, nem a rombolás.” (John Wicker)

“Hiszek benne, hogy van egy belső erő, ami győztessé vagy vesztessé tesz. És azok lesznek a győztesek, akik igazán odafigyelnek a szívük igazságára.” (Sylvester Stallone)

“A piacokat nem Isten, nem a természet vagy a gazdaság, hanem az üzletemberek teremtik.” (Peter Drucker)

“Amit csak saját magunkért teszünk, az velünk együtt meghal, de amit másokért és a világért teszünk, az halhatatlanul fennmarad.” (Albert Pike -1809-1891)

“Ha azon töröd a fejed, hogy mit is akarsz egyáltalán, akkor azonnal hagyd abba és lépj a tettek mezejére.” (Napoleon Hill)

“Nagy különbség, hogy saját hivatásunkat, vagy saját magunkat vesszük komolyan. Az első kötelező, a második katasztrofális. (Margot Fontayn)

“A béke nem olyasmi, amit kívánsz, hanem amit megteremtesz, amit teszel, ami vagy, és amit ajándékozol.” (Robert Fulghum)

“Egy szerencsesütiben egyszer az állt: – Az emlékezés megértés. – Sosem felejtettem el. Egy jó bíró emlékszik rá, milyen volt ügyvédnek lenni. Egy jó szerkesztő emlékszik, milyen volt írónak lenni. Egy jó szülő emlékszik, milyen volt gyereknek lenni.” (Anna Quindlen szerző és újságíró)

“Ne a világot próbáld megváltoztatni, hanem a világról alkotott gondolataidat. Amit látsz, az a gondolkodásodat tükrözi. És a gondolkodásod azt tükrözi, amit látni akarsz.” (Egy előadásból a csodákról)

“Ma meg fogom tenni, amit mások nem tesznek meg, így holnap elérhetem azt, amire másoknak nem lesz lehetőségük.” (Jerry Rice)

“Ha sikeres akarsz lenni, lép új ösvényekre, és ne azokon járj, amiket már kitapostak az ismert és sikeres emberek.” (John D. Rockefeller)

“Az egyetlen érző ember a szabóm, aki újból és újból méretet vesz rólam. A többiek elvárják, hogy továbbra is belepasszoljak a régi ruhákba.” (George Bernard)

“Bár az élvezetek megízlelése fűszerezi az életet, ha mértéktelenül belemerülünk ezekbe, az az elkerülhetetlen pusztuláshoz vezet.” (Dodsley)

“A körülmények hátráltathatnak és késleltethetnek, de sose veszítsd szem elől célodat! Gyarapítsd tudásod és tapasztalatod, hogy teljesen kihasználhasd lehetőségeidet.” (Mario Andretti)

“Minden teljesítmény kiindulópontja a vágy. Ezt mindig tartsd észben. A gyenge vágyak gyenge eredményeket szülnek, ahogy a kis tüzek is csak kevés hőt termelnek.” (Napoleon Hill)

“Amikor egy íjász elvéti a célt, önmagában keresi a hibát. Ha nem sikerül a közepébe találnod, az nem a céltábla hibája. A célzáson kell javítanod – vagyis magadat kell fejlesztened!” (Gilbert Arland)

“Ne hagyd abba, amíg a jó jobb nem lesz, és amíg a jobb a legjobb nem lesz.” (Frank Zappa)

“A fölös gazdagság olyan megszentelt letét, amelyet birtokosa élete során köteles a közösség javára fordítani. ” (Andrew Carnegie)

“A tisztelet elnyeréséhez időre van szükség. Nincsenek rövidítések.” (John Maxwell)

“Az elképzelés nem csak e lehetségesről alkotott kép, a jobbik énünkhöz intézett felhívás, felszólítás, hogy többek legyünk.” (Rosabeth Moss Kanter)

“Nem azt kapjuk meg, amire vágyakozunk, hanem amit megérdemlünk. A jutalom arányos az elvégzett munkával.” (Earl Nightingale)

“Találj valamit, amit annyira szeretsz, hogy kockázatot vállalj, átugord az akadályokat, áttörj a téglafalakon, melyek mindig utadban fognak állni. Ha nem érzel így, akkor meg fogsz torpanni az első nagy akadálynál.” (George Lucas)

“Az ember igazi hatalmának és gazdagságának mértéke önmagában található, nem a lakásában vagy külső kapcsolataiban, hanem alapvetőjellemében.” (Henry Ward Beecher)

“A gazdagság, mikor kis erőfeszítés nagy eredményt hoz, a szegénység, mikor nagy erőfeszítés hoz kis eredményt.” (ismeretlen)

„Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut.” (S.K.)

Nincs értelme arra várni, hogy a rossz dolgok elmúljanak. Változtass most! Szeress most! Élj most! Ne várd, hogy az emberek engedélyt adjanak ahhoz, hogy élj, mert nem fognak.” (Kris Carr)

“A hírnév általában azokat találja meg, akik valami másra gondolnak.” (Oliver Wendell Holmes)

“Utak nyílnak meg azok előtt, akik tudják hova mennek, és elhatározták, hogy el is jutnak oda.” (Leonard Roy)

“Még egy tévedésről is kiderülhet, hogy szükséges volt egy fontos felfedezéshez.” (Henry Ford)

“Céljaink adnak értelmet a reggeli felkelésnek, ezek hajtanak egész nap. A célok felszínre hozzák a mélyben rejlő értékeket.” (Harvey Mackay)

“Nem az alapján ítélnek meg, hányszor bukom el, hanem hogy hányszor járok sikerrel; és az hogy hányszor járok sikerrel egyenesen arányos azzal, hányszor buktam el, és próbáltam meg újra.” (Tom Hopkins)

“Az elképzelés tettek nélkül csak álom. A tett elképzelés híján csak időtöltés. Azonban az elképzelés és a tett együtt megváltoztatja a világot. (Joel Arthur Barker)

“Az érettség ott kezdődik, amikor elégedettség fog el, ha igazunk van anélkül, hogy be akarnánk bizonyítani, hogy valaki más téved.” (Sydney J. Harris)

“Utoljára mikor csináltál valamit először?” (Bob Proctor)

“Tedd azt, amit a szíved diktál – mindenképpen bírálni fognak. Átkoznak, ha megteszed, és átkoznak ha nem.” (E. Roosevelt)

“Álmodj merészet. Láthatatlan erők állnak készenlétben,hogy támogassanak.” (Cheryl Richardson)

“Az a sikeres ember, aki képes szilárd alapot építeni azokból a követből, amikkel megdobálták.” (Sidney Greenberg)

“Minden életkornak megvannak a maga örömei, de ezeket sajnos mindig megkésve ismerjük fel.” (Pablo Casals)

“Te vagy saját magad állandó problémája, de egyben a megoldása is. A változás elkerülhetetlen, fejlődésünk rajtunk múlik.” (Bob Proctor)

“Amikor eldöntöd, hogy bajnok leszel, megszűnsz átlagosnak lenni, mert az átlagember nem hoz ilyen döntést.” (Tom Hopkins)

“Hidd el, meg lehet csinálni. Ha valóban hiszel abban, hogy meg lehet csinálni, meg fogod találni a módját. A megoldásba vetett hit kikövezi az odavezető utat.” (Dr.David Schwartz)

“A siker génjét mindenki magában hordja, pillanatnyi sikerétől függetlenül – mivel lelkünk mindig készen áll a kiteljesedésre. (Bob Proctor)

„Az önuralom alkalmazása olyan, mint a vonatfék használata. Hasznos, ha azért használjuk, mert rájöttünk, hogy rossz irányba haladunk, de káros, ha akkor használjuk, amikor az irányunk jó.” (Bertrand Russell)

“Pihenj meg időnként, mert majd munkádhoz visszatérve ítéleted biztosabb lesz. Távolabbról nézve, műved kisebbnek fog tűnni, egy pillantással többet tudsz átfogni, a harmónia és arányosság hiánya feltűnőbb lesz.” (Leonardo Da Vinci)

“Túl sokan vannak, akik a kedvező alkalom helyett inkább a biztonságra gondolnak. Úgy tűnik, ők jobban félnek az élettől mint a haláltól.” (James F.Byrnes)

“Elfelejtik, hogy mit mondtál, elfelejtik, hogy mit tettél, de sosem felejtik el, milyen érzést váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou)

“Egy ország teljesítőképességét végső soron az határozza meg, milyen mértékben képes kibontakoztatni az egyénekben rejlő erőket.” (Eric Hoffer)

“Forduljon szembe azzal, ami látszólag megsemmisítő hatalommal bír, és elámul majd, milyen sebesen foszlik szerte minden félelme.” (Dale Carnegie)

“Sosem voltam szegény, csak lecsúszott. A szegénység egy gondolkodásmód. A lecsúszottság egy ideiglenes állapot.” (Mike Todd)

“A siker legfontosabb kelléke a képesség, hogy minden fizikai és lelki energiánkat egy problémára összpontosítsuk, anélkül, hogy belefáradnánk.” (Thomas Edison)

“Ma ott vagy, ahova a gondolataid hoztak, holnap ott leszel, ahova a gondolataid visznek.” (James Allen)

“Hiszek abban, hogy pozitívan kell a világhoz hozzáállni. Csak azt remélem, hogy amikor elhagyom a világot, az egy kicsit jobb hely lesz, mint akkor volt, amikor ideérkeztem.” (Jim Henson)

“A luxusfélék többsége, és sok úgynevezett fényűzési cikk nemcsak, hogy nélkülözhető, hanem egyenesen gátolja az emberiség felemelkedését.” (Henry Davit Thoreau)

„A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.” (Antoine de Saint-Exupéry)