Egyszer egy nő, megelégelve a barátjával zajló kapcsolatát, eldöntötte hogy szakít "szíve választottjával", így önelégült mosollyal kopogott a férfi lakásának ajtaján.

 

Nő: Szia Béla! Tudod, meguntam azt az önelégült arcodat, elhanyagolsz és már egyáltalán nem szeretlek.

Érdemes elolvasni: Az „igazi” problematikája a férfiaknál

Férfi: Rendben van, de akkor mégis miért jöttél ide?

Nő: Azért mert szakítani akarok veled.

Férfi: Oké, akkor szakítunk. Még valamit szeretnél mondani nekem? Mert mennék vissza meccset nézni.  (válaszolta nyugodtan a férfi)

Néhány szóváltás után a férfi a nőre csukta az ajtót és visszament meccset nézni... Nem hinnétek, de ezek után a nő könyörgött hősünknek azért, hogy fogadja vissza őt.

Mit gondoltok? Miért változott meg a nő véleménye ilyen intenzíven?

A szerelmes, "átlagos" férfi viselkedése más. Folyamatosan bókokkal halmozza el a nőt, aki az ő számára a legfontosabb, vagyis mondhatni az élete értelme. Folyamatosan a nő közelében van, aminek a hatására a nő védekező mechanizmusa bekapcsol és elkezd távolodni a férfitől. Ezt tapasztalva barátunk pánikba esik és egyre közelebb és közelebb próbál kerülni a nőhöz, aki ennek hatására egyre jobban távolodik. Bármilyen szempontból is nézzük, ebben az esetben soha nem fog lángra kapni az a bizonyos láng, ezáltal a nő soha nem fog vonzódni a férfihoz, hisz az nem ad neki teret, ezáltal nem tud kialakulni a hiányérzet.

 

Az első történet végén feltett kérdésre válaszolva: a nő azért változtatta meg ilyen intenzíven a férfiról kialakított véleményét, mert annak sikerült demonstrálnia az ERŐT és azt, hogy ő egy igazán értékes férfi, akit nem lehet bármivel kibillenteni a nyugalmából.

 

Bár lehet, hogy elsőre furának hangzik ez a dolog, ám egy barátnő ehhez hasonló kijelentésére ez a legjobb reagálási módszer. Hisz a lányok alapból minimum egy kis könyörgésre, egy kis gyengeségre számítanak.

Vagyis röviden, amennyiben a barátnőd szakítani akar veled, a lehető legjobb a nyugalom megtartása és a teljes mértékű beleegyezés. Hisz ő egyáltalán nem erre számít, így belázad az egó.

Viszont amennyiben az általuk várt reakciónak épp az ellenkezője történik, belázadnak és nagyon gyorsan megbánják a döntésüket.

 

Nem hiszed? Kérdezd meg a lány barátaidtól, mindenki ehhez hasonló választ fog adni 🙂