Ha szakított veled a párod és a visszahódítás esélyeit latolgatod, akkor az alábbi útmutató segítségedre lehet. Az alábbiak alapján megtudhatod, hogy milyen eséllyel tudod visszahódítani az exedet. Bár univerzális recept nem létezik, néhány támpontot szeretnék adni, hogy tisztábban láss.

A legelső dolog, amit minden ügyfelemmel tisztázok, hogy milyen kommunikációs csatornákon tudja elérni az exét. Ez sok mindent elárul arra vonatkozóan, hogy az expartner mennyire hajlandó még kapcsolatot fenntartani. Ez nagyban meghatározza a kapcsolat jövőjét.

Ha személyesen találkoztok, akár napi szinten

Ha ez a találkozás az exed részéről önkéntes - itt arra gondolok, hogy nem egy munkahelyen dolgoztok, laktok, vagy más „kényszerű” helyzetből - akkor az esélyek nagyon jók. Ez azt jelenti, hogy szívesen tölti veled az idejét. Tehát a szakításotok lehet, hogy csak lélegzetvételt, vagy szünetet jelent a részéről.
Vigyázat, csapda is lehet: könnyen elképzelhető, hogy csak arra használ téged, hogy a „sebeit nyalogasd”, vagyis valójában már a továbblépést fontolgatja, csak éppen jól jön, hogy van kivel megosztani a bánatát és/vagy jólesik neki a megerősítés, hogy téged bármikor megkaphat.

Ha hajlandó még veled találkozni

Figyelmeztető jel, ha úgy kell rábeszélned egy találkozóra. Innen sem lehetetlen fordítani. Nagyon észnél kell lenned, hogy a találkozáskor mit csinálsz. A kapcsolatotok tönkremenetelének okait alaposan ismerned kell és sürgősen változtatni, mert a „türelme” idővel elfogyhat. A nehezen összehozott találkozó alatt fontos, hogy pozitív élményeket éljetek meg közösen. Ha azt látja, hogy bármit megteszel, hogy egyáltalán szóba álljon veled és összetörtnek lát, akkor egy idő után kínosan fogja érezni magát a társaságodban.

Ha nem akar veled találkozni

Ez bizony nem túl jó jel. A legjobb ilyenkor kideríteni, hogy mi ennek az oka. Fontos, hogy megértsd az érzéseit. Az expartner sokszor kifogásokat gyárt:

 • Nem érek rá
 • Lerobbant az autóm
 • Beteg a húgom
 • Dolgoznom/tanulnom kell
 • Tegyük át máskorra
 • Majd én kereslek

És ehhez hasonlók. Emögött mindig valami negatív érzelem húzódik meg:

 • félelem
 • düh
 • bűntudat
 • szégyen
 • szánalom
 • undor
 • közöny (ez a legrosszabb)

De legalábbis a pozitív érzések hiánya. Ilyenkor ne erőltesd a találkozót, hanem az érzéseit befolyásold jó irányba. Néhány telefonbeszélgetés után, ha sikerült jó hangulatot kialakítani, már ő is motiváltabb lesz, hogy újra találkozzatok.

Ha nem veszi fel a telefont

Marad az írásbeli kommunikáció. Email, chat, végső esetben levélírás. Ez már lényegében a végjáték és meglehetősen nehéz innen fordítani. Olyan sémák alakultak ki köztetek, hogy az expartnered jobbnak látja, ha nem is beszéltek. Az eddigi tapasztalatok alapján, ha legalább az elején jó volt a kapcsolatotok, vagy hosszú ideig voltatok együtt (több, mint 1 évig), akkor az expartner általában elolvassa az üzeneteket. Nagyon nem mindegy, hogy mit írsz, mert ezek az utolsó esélyek. Semmiféle játszma, vádaskodás, önmarcangolás, könyörgés, fenyegetőzés nem megengedett, ha folytatást szeretnél.

Ha írásban sem válaszol

Innen nagyon nehéz változtatni a helyzeten. Ez részben annak is köszönhető, hogy sokan szakítás után alapvetőnek veszik, hogy minden kommunikációt megszakítanak. Törlés az összes közösségi oldalról, telefonszám letiltása, emailcím spambe helyezése. Azért nagyon nehéz, mivel semmiféle reakció nem érkezik, tehát lényegében vaktában lövöldözöl. Ahhoz, hogy a kapcsolatotok idejutott az kellett, hogy az érdemi, kölcsönös kommunikáció már régebben megszakadjon. Legfeljebb formailag maradt némi információcsere: egy ideje már teljesen elbeszéltetek egymás mellett. Csak akkor van esélyed, ha elolvassa az üzeneteket. Ebben az esetben is csak akkor, ha megérted, hogy mi ment félre és pontosan tudod, hogy mit kell tenned, hogy újra feléledjen köztetek a kapcsolat.

Ha nem olvassa el amit írsz

Sokan azt hiszik, hogy ez az abszolút vég. Bizonyos értelemben az is. Egyedül maradtál és egyedül kell lezárnod magadban a történteket. Le kell zárnod. Itt már nincs mese. Vissza kell szerezned az érzelmi egyensúlyodat, helyretenni az önbecsülésed, teljes szemléletváltásra van szükség. És időre. Esetenként sok időre. Jelenleg nem nyitott arra, hogy újrakezdjétek. Idővel ez változhat, kérdés, hogy megéri-e neked, hogy ezt kivárd. Ha úgy döntesz, hogy igen, akkor ne töltsd tétlenül az idődet. Fejleszd magad, vond le a tanulságokat! Rajta nem tudsz változtatni. Ha marad minden a régiben, akkor ugyanaz lesz, ami volt. Ha változtatsz magadon, akkor idővel lehet még esélyed.
Legtöbben ebben a helyzetben hallani sem akarnak arról, hogy más partnerrel kezdjenek. Igen, a lezáráshoz idő kell. Kérdés, hogy ezt az időt hogyan töltöd el és hogyan érzed magad közben? Gondolj egy kicsit magadra is. Lehetsz önző. Egyetlen ember döntheti el csak, hogy hogyan érzed magad, függetlenül attól, hogy lesz-e folytatás. Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

Hogyan érezném magam akkor, hogyan cselekednék, ha biztos lennék benne, hogy nem lesz folytatás?

Hogyan érezném magam akkor, hogyan cselekednék, ha biztos lennék benne, hogy lesz folytatás?

Ha személyre szabott útmutatót szeretnél, vagy további kérdéseid vannak, keress meg és beszéljük át, mihez tudsz kezdeni.