Teljesen érthető, ha sok kérdéssel és néha megrökönyödve állsz az előtt a  tapasztalatod előtt, hogy téged rendes gyereknek neveltek, mégis valamiért a „bunkó” pasik jutnak nőhöz, szexhez. Te maximum a barátságig jutsz el. És gyűlik az ideg benned, hogy a „nők hülyék”, meg hogy „nekik csak a macsók kellenek” …stb. És csak vársz, hogy egyszer eljön egy aranyos lány … és ha el is jön olyan, akiről azt hiszed, akkor sem téged választ.

Ebben a cikkben választ találhatsz arra, hogy, mik lehetnek a nőknél való sikertelenséged mögött meghúzódó tényezők. Ismerős lehet az a családi helyzet, ahol a serdülő vagy ifjú korú gyerekek közül a lány pasizik jobbra-balra (vagy épp kapcsolatban van) a fiú pedig otthon ül folyamatosan a számítógépe előtt. A többiek pedig azon aggódnak hogy soha nem lesz barátnője.

 

Érdemes elolvasni: Beszélgetés egy nővel - az igazi férfi

 

Miért vagy sikertelen a nőknél?

A magyarázathoz kicsit jobban a dolgok mélyére kell néznünk. Gondolkodj a nő fejével és érzéseivel.  A nők a törzsfőnököt keresik. Ellenben a mai társadalom hatására sok nő öntudatosabb lett. Fenn kell tartaniuk önmagukat, hogy függetlenek lehessenek. Olyan elvárásoknak kell sokszor megfelelniük, ami rengeteg energiát elvon tőlük. Számtalan statisztika mutat rá, hogy még mindig hímsoviniszta társadalomban élünk, ezért a nők megpróbálnak férfias viselkedésmintákat felvenni. Ez pedig sokszor a nőiességük elhanyagolásához vezet, vagy ha nőként is érvényesülni akarnak, akkor lényegében két szerepet kell felvenniük, ami mind érzelmileg, anyagilag és időben is megterhelő. És akkor csodálkoznak a nők - néha magukat sem értve -, hogy nem találnak igazi férfit. Egy ilyen férfi, akik rajtuk is túlmutat, általában nem a kedves, aranyos jófiúk közül kerül ki, hanem a tipikus macsó, aki leginkább önmagát helyezi előtérbe. A látszólag arrogáns és magabiztosságot mutató személy, nemritkán nárcisztikus személyiségvonásokkal.  Gyakran azonban ezek a macsók képtelen komoly kapcsolatban létezni.

Nem a nők a hibásak

Olyan, mintha a nők meg lennének zavarodva, és nem lenne tiszta előttük mit akarnak ösztön- és mit tudatos szinten. Olyan, mintha bajban lennének, hogy a kettőségből fakadó ellentmondást hogyan oldják fel magukban. Gyakran élnek meg ezzel kapcsolatban csalódást: a macsó kihasználja őket, a jófiú unalmas és nem elég erős.

A nőkkel kapcsolatos sikertelenségednek több oka is lehet

Néhányat felsorolok:

  1.  Túl erős, domináns anyakép. A családban, ahonnan kikerültél, nagyon karizmatikus, erős anya volt jelen, aki mellett az apa nem tudott megfelelően érvényesülni .
  2. Csonkacsalád, ahol az anya egyedül neveli fiúgyermekét (és nem találtál korrekt férfimintát, modellt). Szintén nincs megfelelő apakép.
  3. Alárendelődő(szubmisszív) apa, akitől nem kaptál megfelelő férfi mintát.
  4. Túl erőszakos vagy hímsoviniszta apa, aki látens módon, burkoltan uszít a nők ellen, vagy épp túl nagy félelmet alakítasz ki a nőkkel szemben.
  5. Túl szigorú, rigid elvárások; merev családi határok, szexuális tabuk következtében kialakuló szorongás, magaddal szembeni (és talán másokkal szemben is) maximalizmus. Túlzott elvárások.
  6. Patológiás, beteg esetek (személyiségzavarok, hangulatzavarok, szorongásos zavarok, pszichotikus esetek, súlyos sérülések a korai kötődésben stb.).

Természetesen több más ok is meghúzódhat a sikertelenség mögött. Ha szeretnél többet megtudni keress meg minket.