Egy elég bonyolult helyzetben szeretnék tanácsot kérni. 34 éves férfi vagyok, a barátnőm 29 éves, 4 éve vagyunk együtt és rajtakaptam, hogy megcsalt.

A kapcsolatunk elején minden szép és jó volt, azonban az elmúlt pár héten elkezdett füllentgetni. Az egész úgy kezdődött, hogy tavaly februárban, a barátnőivel elmentek szórakozni és ott megismerkedett egy férfival ezt el is mesélte nekem, hogy milyen jól esett neki a férfi közeledése, de mondta neki, hogy most barátja van, ezért annyiban maradt a dolog. Bejelölték egymást facebookon, a srác néha ráírt, ő pedig néha válaszolt rá. Én februárban kaptam egy nagyobb megbízást a munkahelyemen és sokat túlóráztam, sokszor még itthon is dolgoznom kellett. Megbeszéltem vele, hogy időre van szükségem, két hónap alatt végeznem kell a projekttel. Azért amikor tehettük szerveztünk közös programokat, de nem annyit, mint előtte, sokkal kevesebb időt töltöttünk együtt. Ő a szabadidejében találkozott a barátaival és nem adta semmi jelét, hogy valami problémája lenne velem. Aztán egyszer a srác elhívta ebédelni és amikor elmesélte még örültem is neki, mert legalább lett egy új barátja gondoltam, amilyen marha vagyok. Aztán lett belőle még egy ebéd és arról mesélt, hogy milyen jó fej a srác és én még itt sem gyanakodtam, meg sem fordult a fejemben, hogy ebből mi lehet.

Aztán egyik napról a másikra megváltozott a viselkedése, új ruhákat kezdett venni magának, de én eleinte nem vettem észre semmit, annyira bele voltam temetkezve a melóba. Leadás előtt voltam és 14 órákat dolgoztam naponta. Amikor leadtam a terveket és végre fellélegezhettem volna, akkor tűnt fel, hogy milyen sokat nyomkodja a mobiltelefonját és amikor a közelébe érek, akkor elfordítja, hogy ne láthassam. Ez többször is megtörtént és ekkor már tudtam, hogy baj van. Teljesen kikészültem, de nem mutattam belőle semmit, egész éjszaka álmatlanul forgolódtam és hajnalban kimentem a nappaliba, hogy megnézzem a facebookot a telefonján. Kiderült, hogy már többször szexeltek és az összes többi részlet. Másnap reggeli után kérdőre vontam, de nem mondtam el neki, hogy belenéztem a telefonjába. Természetesen hazudott, de látszott rajta, hogy zavarban van és amikor már nem tudott mit válaszolni akkor elmondtam neki. Teljesen megrémült és azt mondta, hogy velem akar lenni és nem érez semmit a srác iránt, ami persze hazugság. Aztán utána hazugság hazugság hátán és rá egy órára már megint a telefonját piszkálta.

Érdemes elolvasni: 6 ok, amiért a nők félrelépnek

Ez így ment heteken keresztül. Megbeszéltük, hogy befejezi és ugyanúgy folytatta tovább, amikor meg el akartam küldeni, akkor esküdözött, hogy befejezi. Folyamatosan derülnek ki újabb részletek, mindig amikor sarokba szorítom, akkor bevallja, hogy épp mi történt. Nem tudom mit tegyek, most már nem találkoznak, csak a facebook chaten beszélnek, de úgy látom képtelen lezárni és már ő is mondta, hogy szerelmes a srácba. Mondtam neki, hogy menjen el a sráccal, mert ez nem jó, de ő velem akar maradni. Szeretnék megbocsátani neki, de nem hiszem, hogy képes leszek rá, mert egész nap ezen kattogok. Azt hittem, hogy ez majd javulni fog, de nem tudok már megbízni benne, annyit hazudott nekem. Mit tegyek ebben a helyzetben? Egy baleknak érzem magam.„

 

Tényleg bonyolult helyzet. Legelőször is ne ostorozd magad, ez nem balekség. Átvert, hazudott neked. A leveled alapján egyáltalán semmi okod nincs rá, hogy hibáztasd magad. Felvázolom a lehetséges forgatókönyveket. Két lehetőséged van: az egyik, hogy együtt maradtok, a másik, hogy szakítasz vele, mert ő nem fog a jelek szerint.

 

1. Együtt maradtok

Ahogy elnézem, akár még hetekig, sőt hónapokig is elhúzódhat, hogy lezárja a kapcsolatát a sráccal. Még ha nem is kommunikálnak, ott lesz a gondolataiban. Meddig fogsz kattogni azon, hogy vajon mikor, hol, kivel találkozik? Őszintén, meddig fogod bírni ezt a stresszt? Megéri?

Arról nem beszélve, hogy ahhoz, hogy helyrehozzátok a kapcsolatotokat ő is kell. Mert mindig két emberen múlik. Ő pedig most abban van, hogy épp szerelmes egy másik pasiba. Tehát egyáltalán nem motivált abban, hogy helyrehozzátok ami elromlott. Tehát neked kell beletenned egy csomó energiát. Csak gondolj bele! Ő lépett félre és neked kell helyrehoznod. Legalábbis az elején. Tehát neked kell fizetned azért, mert megcsalt.

Tehát azt tudod csinálni, hogy ultimátumot adsz, felhívja a srácot és megmondja, hogy vége. Húzd meg a határokat és onnantól kezdve bármilyen határsértés esetén, azonnal kiadod az útját. Készülj fel rá, hogy feszegetni fogja a határokat. Aztán elkezditek helyreállítani a bizalmat. Ahogy írtad, nekem nem tűnsz féltékeny típusnak. Kérdés, hogy mennyire fogsz tudni ennyi hazugság után megbízni benne. Ez több hónapnyi, vagy akár évnyi kőkemény munka és nem kevés pénz, mert ehhez bizony elkél egy jó párterapeuta. És ne feledd! Te még jó darabig azon fogsz kattogni, hogy vajon nem találkozgatnak titokban a hátad mögött, vagy futnak össze véletlenül az utcán. Tudom, hogy mi jár ilyenkor a fejünkben, sokan beszámoltak már róla és velem is megesett az eset.

 

2. Szakítasz vele

Engedd meg, hogy a saját véleményemet írjam. Én azt gondolom, hogy ez a legjobb megoldás. Mégpedig azért, mert engem kerestél meg és én azt veszem figyelembe, hogyan tudnál boldog lenni. Sok hónapnyi, talán évnyi szenvedéstől kíméled meg magad. Nem látom, hogy sok értelme lenne ezt folytatni. Könnyen lehet, hogy a srác csak egy fellángolás és pár hónap múlva visszajön hozzád. Lehet. Akkor majd eldöntöd, hogy tényleg akarod-e. Ha meg nem így van, akkor megkímélted magad a felesleges köröktől, mert akkor ezek szerint nem te vagy számára az „Igazi”. Nem mellesleg azt gondolom, hogy ő egy éretlen személyiségű nő, aki nem tudja, hogy mit akar, csak kihasznál, mint biztos pontot és fél, hogy elveszít téged. Tipikus szerelmi háromszög és te vagy a legrosszabb helyen. A barátnőd két vasat tart a tűzben, ez neki egy nagyon kényelmes helyzet. A sráccal nem tudom, hogy mi van, mert róla nem írtál, de gondolom neki sem olyan rossz a helyzet. Te meg itt vagy átverve, megalázva és az önbecsülésed a sárba tiporva. Meddig tűröd ezt?

Ha gondolod keress meg és beszéljük át a helyzetet, mert a levél alapján nehezen tudom belátni, hogy miért ragaszkodsz még ennyire hozzá. Ha úgy döntesz, hogy együtt maradtok, tudok útmutatót adni, hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben, de előre szólok, hogy ez kemény menet lesz.

Fogadd együttérzésem, kívánom, hogy hozz jó döntést és legyen erőd véghezvinni.