- Na de Pook, én olyan magányos vagyok. Egyszerűen úgy érzem, hogy senki sem ért meg engem. Én csak egy kis szeretetre vágyom és arra, hogy végre valaki elfogadjon olyannak amilyen vagyok és igazán szeressen azért, aki vagyok.

- Te önző barom (mordult fel Pook, majd pofon csapta legújabb tanítványát) .

Ahelyett, hogy adnád az energiát és áramoltatnád kifelé a külvilágba, te csak elveszed.

- Ez mégis mit jelentsen Pook? Én nem akarok semmi rosszat. Egyszerűen csak kapni szeretnék egy kis szeretet, törődést és figyelmet. Csak egy barátnőt szeretnék, aki megadja nekem a fontosság érzését. Olyan nagy kívánság ez? Valahogy így is, mindenki csak elutasít és megbánt engem.

- Mégis mit gondoltál? Arra számítottál, hogy mindenki csak úgy fogja szórni feléd a jó dolgokat, miközben te csak negatív tapasztalatokat és rossz érzéseket tudsz tovább adni a számára? Folyamatosan csak panaszkodsz és sajnáltatod magad. Egyszerűen csak elvárod, hogy mindenki egy jó nagy szelettel adjon a szeretetéből, miközben te csak élsz a kis világodban.

- Gondoltam, hogy te sem fogsz megérteni engem. (válaszolta a fiatalember szomorú arckifejezés társaságában) Olyan vagy, mint az emberek többsége. Ti normális emberek képtelenek vagytok megérteni a magányos társaitokat... Az a személy, aki kicsit különb tőletek,esetleg nem rendelkezik annyi pénzzel, tapasztalattal és képességgel, csak úgy forduljon fel.

- Tényleg nem értem azt, ami a fejedben járhat. Sőt, még elképzelni is nehéz.

De az a szomorú igazság, hogy az emberek többsége nem is akar megérteni téged, vagy engem, vagy másokat.

Tudod melyik a legszebb szó az ábécében? Hát, a saját neved. Legalább is számodra mindenképp.

Az emberek mindig is a saját dolgaikkal foglalkoztak igazán, ezért nem is próbálnak megérteni mondjuk téged, vagy azt, hogy mit miért teszel.

Nem érdekli őket az, hogy mennyi nehézségen mentél át, hogy mennyit szenvedtél, hogy milyen nehéz volt, vagy az sem érdekli őket igazán, hogy mit tettél eddig.

Egy dolog fogja őket igazán érdekelni, mégpedig az, hogy mit kaphatnak tőled.

Adnod kell nekik szeretetet, barátságot, bizalmat, törődést, megbecsülést és minden mást. Legalábbis akkor, ha te is szeretnél hasonló dolgokat.

Tudod, a vetés és aratás törvénye. Ki mint vet, úgy arat.

Vesd el eme csodálatos magokat, az élet gyönyörének magvait.

Adj több szeretet, anélkül, hogy bármit is szeretnél kapni cserébe.
Adj őszinte  barátságot, figyelmet, törődést. Ajándékozd meg az embereket a szereteteddel.

Persze, lesznek olyanok, akiket ez nem fogja érdekelni, de lesznek olyanok is, akiknek a szereteted fogja szebbé varázsolni a napját.

Adj, tedd boldoggá embertársaid... és akkor te is kapni fogsz.

Menj, cselekedj és kapcsold ki az agyad.
Azok a manók, vagy az a belső hang, ami mindig közbe szól.. hát, ő nem akarja azt, hogy boldog légy.

Egyszerűen nem akar kilépni a komfort zónából.
De ha boldog akarsz lenni, muszáj lesz megerőszakolnod saját magad és nézeteid, majd olyant csinálnod, amit még sosem csináltál.

Hogy mit?

Nem tudom. De ha más eredményeket vársz el az életedtől, akkor más dolgokat is kell csinálnod. Mert láthatod, hogy ez, amit eddig csináltál, nem működik.

Talán képtelen vagy a szeretet és a nagyrabecsülés megfelelő kimutatására.

Talán egyszerűen csak túl nagy az egód, vagy azt hiszed, hogy neked nincs mivel megajándékoznod a világot.

Pedig jobb ha tudod, hogy hatalmasat tévedsz.

Az életben a legjobb dolgok ingyen vannak. Nem kell fizetned egy ölelésért, egy őszinte dícséretért vagy azért, mert mosolyt szeretnél csalni egy szomorú idegen arcára.

Egyszerűen csak megteheted, úgy spontán, őszintén és önzetlenül.

Persze, tisztában vagyok azzal, hogy szerinted ez egy hatalmas nagy hülyeség.

De megkérlek arra, hogy azért próbáld ki.

Megfogsz döbbenni azon, hogy mennyi szeretetet fogsz kapni társaidtól azokat a pillanatokat követően, hogy pozitív érzéseket adtál számukra.

 

Ha azt hiszed, hogy nincsenek jó emberek a világon, akkor kezdj el jót cselekedni és nézd meg, hogy hányan állnak ezt követően melléd. Böjte Csaba

 

Nehézségek közepette a csillagok közzé.

Mosolygós napot.

írta Sarariu Róbert

Témák