Emlékszem, ezelőtt pár évvel volt egy szerelmem, egy lány, akiért bármit megtettem volna. Futottam utána és szerelmes levelekkel bombáztam, csak azért, hogy egyszer én is hallhassam tőle azt a varázslatosnak tűnő mondatot: Robi, fontos vagy nekem, szükségem van rád.

Mindannyian voltunk már így, futottunk olyan személyek után, akik nem akarták, hogy utolérjük őket...

És mindezt miért?

Érdemes elolvasni: Instant randi az Instantban

Azért mert beleszerettük a képzeletünk szüleményébe.

 

Ahogyan az ember megismerkedik egy személlyel és közelebb kerül hozzá, a képzelete azonnal munkához lát és a hiányzó részeket kipótolja a számára vonzó dolgokkal.

 

Pár napja egy srác elmesélte nekem, hogy nemrég megismert egy nagyon szép hölgyet, majd boldogan részletezte, hogy minden milyen jól ment, ám a végére szomorú tekintettel közölte, hogy valamiért most még sem vonzódik hozzá kellőképpen az ő hercegnője.

Tudniillik, a kapcsolatoknál, minél jobban kell valaki, annál kisebb az esélye, hogy megkaphatod őt.

 

Az ismerkedésükről való részletek nem fontosak, ám azon gondolatok, amik a srác fejében cikáztak már annál inkább.

Ahogyan megismerte a lányt, fokozatosan olyan jelzőkkel látta el őt, amikről nem tudhatta, hogy igazak-e vagy sem, ezáltal hatalmas értékeket adott neki és valamilyen szinten már istennőként kezelte a hölgyeményt.

 

A képzeletünk pótolja a hiányzó részeket, ezáltal hamis értékeket vetítünk ki a személyekre ahelyett, hogy megpróbálnánk mindenféle előítélet nélkül viszonyulni hozzá (legyen az pozitív vagy negatív).

 

Megismerünk egy nőt/férfit, majd fokozatosan beleszeretünk a képzeletünk szüleményébe. Elvesszük őt feleségül/férjhez megyünk hozzá, és akkor jön, mint derült égből villámcsapás az a gondolat hogy: úristen, Dani nem is olyan, mint amilyennek megismertem őt. Csalódunk a párunkban, miközben mi vetítettük rá azokat a hamis értékeket, miközben mi meséltük be magunknak, hogy a számunkra oly fontos személy milyen különleges.

Nem a kinézete tesz egy dolgot/személyt vonzóvá, hanem attól lesz kívánatos, amit rávetítesz. - David R. Hawkins

 

folyt. köv