Judit nemrég megismert egy férfit, akivel eddig háromszor találkoztak és igencsak megmozgatta a fantáziáját.

Elmesélte, hogy nemrégiben jött egy kedves sms a sráctól és romantikus üzenetváltásba kezdtek.

omnilert-sms-inbox-for-ensAztán egyszer csak megütötte egy érzés: "Ez nekem túl gyors!" az alábbi sms hatására:

 Nem akarok semmit erőltetni, csak kíváncsi lennék, hogy te mit érzel.

Mi történt? Miért váltotta ki Juditból ezt a reakciót egy ártatlan(nak tűnő) sms?

 

Miért akart ezután szakítani?

Judit véleménye az én tolmácsolásomban:

 

Nem akarok semmit erőltetni: Ezzel pont azt szubkommunikálja, hogy érzi, hogy erőltet valamit. Különben hogy jutna eszébe ilyen? Türelmetlen, sürgeti a reakciót.

 

Csak kíváncsi lennék: Ez magyarázkodás, érzi, hogy ennek nincs helye.

 

Hogy te, hogy érzel: A nő legtöbbször bizonytalan érzelmileg. Pont ezért kell neki egy határozott férfi. Ezzel bizony nincs tisztában.

 

Az egész egyben: Sugárzik belőle a bizonytalanság és a rászorultság, egy vallomást akar kicsikarni Juditból, hogy eloszlassa a kételyeit. Ez a kettő halálos kombináció egy nő szemében. Arról nem beszélve, hogy ez nem egy olyan téma amit sms-ben kellene megbeszélni. Meg is lett az eredménye. Az sms következtében Judit elbizonytalanodott:

- Nem tudom, hogy akarok-e még találkozni vele...

Ezzel az sms-sel kis híján kivégzett egy teljesen jól induló kapcsolatot és nem a szöveg a lényeg, hanem a mögöttes tartalom.

Ha egy nő háromszor találkozik veled, az azt jelenti, hogy nagyon szimpatikus vagy a számára. Kell még ennél több bizonyíték?

Egy magabiztos és vonzó férfi türelmes és hagyja kibontakozni maga mellett a nőt és a kapcsolatot. Biztos a vonzerejében és nincs szüksége megerősítésekre. Figyel a nő visszajelzéseire és megérti milyen érzelmek zajlanak a benne. Nem validációt csikar ki a nőből, hanem értéket ad neki.