Randevú étteremben, kávézóban, teázóban

Ha úgy döntesz, hogy az első randevútokat étterembe szervezed, akkor az alábbiakra figyelj oda!

Vannak romantikus helyek, amik nagyon hangulatosak. Rengeteget találsz az interneten. Érdemes előtte felhívni a helyet, hogy asztalt foglalj a megadott időpontra. Egyes éttermek csúcsidőben zsúfolásig vannak, úgyhogy előtte 1-2 nappal mindenképpen intézkedj, hogy legyen szabad asztalotok. Van ahol hetekkel előre kell foglalni, érdemes előre tájékozódni.

A két leggyakoribb kérdés, amit fel szoktak tenni nekem:

Ki fizessen?

Ezt mindenképpen érdemes előre megbeszélni. Az alap az, hogy közösen fizetitek a számlát. Természetesen lehetsz nagyvonalú és ezt bizony sok nő nagyra értékeli. De ha megfelelésből teszed, akkor ez a vonzalmat erősen rombolja.
Olyan helyet válassz, amit ő is megengedhet magának. Ha végképp nincs pénze, akkor vagy meghívod, vagy más lehetőséget választasz az éttermen kívül.
Ha én beültem egy csajjal randizni egy étterembe és nem ajánlotta fel, hogy a sajátját fizeti, akkor ott részemről el is dőlt a történet.
Hogy miért? Mert így korrekt. Ez egy első randi, még nem is ismerjük egymást.
Ettől függetlenül, ha megteheted hívd meg. Figyelmességből. És nem megfelelésből!!! Ha azért hívod meg, mert így akarsz bevágódni nála, akkor vége a bulinak, alámentél, többre tartod magadnál ami a vonzalom azonnali zuhanásához vezet. A nők szeretik azokat a pasikat akiknek van pénzük ez is egy vonzalmi kapcsoló. Ez van, fogadd el. Azonban, ha egy nő csak ezt nézi, akkor fogadj el egy baráti tanácsot: ne tervezz vele hosszú távon. Ki fog használni.
Sokszor volt olyan, hogy meghívtam egy nőt és fizetéskor hozzátette: "Legközelebb én hívlak meg!" - és meg is hívott. A legtöbb nő így gondolkodik, ez nem egy elvárás, hanem teljesen emberi hozzáállás.

Hogyan randizzunk étteremben, kávézóban, teázóban?

Olyan egyszerű, hogy már röhej, mégis egy csomó párt látok, akik egymással szemben ülnek le az étteremben, vagy kávézóban. Fogalmam sincs, hogy az éttermek miért így vannak berendezve. Szóval egyszerűen annyi, hogy leülnek egymással szemben az asztal két oldalára. Egymással szemben. Miért??? Ez valami céges vacsora? Vagy üzleti tárgyalás?
Rendben, tegyük fel, hogy jól alakul a vacsora, isztok egy pohár bort és izzik a levegő és már látod, hogy meg kellene csókolnod őt. Hogyan? Áthajolsz az asztal fölött, vagy megkerülöd? ... és már el is illant a pillanat. Nem tudsz hozzáérni, csak sasoltok egymásra az asztal fölött. Pszichológiából tanultam, hogy a 120 fokos szög a legjobb, ha egymásra akartok hangolódni. A 180 fokos szög konfrontatív, bár ha a vonzalmat akarod felcsigázni, akkor megteszi. Azt azonban sokféleképpen lehet, van itt az oldalon róla bőven olvasnivaló. Minek nehezítenéd meg a helyzeted? - üljetek egymás mellé, ha tehetitek.

Ezt mindenképpen vedd figyelembe amikor éttermet, kávézót, vagy teázót választasz.
Vannak helyek, ahol kifejezetten emiatt ki vannak alakítva meghitt zugok, ahol kettesben lehettek. Egymással akartok lenni, nincs szükségetek társaságra.

A találkozót érdemes megbeszélni előtte valahol 5-10 percnyi sétára a helytől. Így meglepetés lesz a számára, hogy hova viszed és útközben tudtok beszélgetni mindenféle témákról. Ha van autód, akkor felajánlhatod, hogy felveszed valahol. Hálás lesz érte, főleg ha rossz idő van.

Szóval megérkeztek a kiszemelt helyre. Te mész előre és hangosan köszönsz, hogy észrevegyék, hogy megérkeztetek. Te vagy a vendég és ők azért vannak ott, hogy jól érezzétek magatokat.
Előfordult már, hogy foglaltam helyet és zsúfolva volt részeg turistákkal és láttam, hogy kínos lett volna beülni. Hát igen, közbejött valami. Szóltam a hölgynek, hogy ez most váratlan fordulat és kerestem egy másik helyet. Mindig legyen tartalék programod! Mindig!
Szóval te mész előre, és tartod az ajtót, amíg belép. Ha nívós helyet választottál, akkor a felszolgáló odakísér az asztalhoz. A legtöbb helyen ez már alap, ha nem, akkor te mész előre és utána töröld ki a hely telefonszámát. Lesegíted róla a kabátot, ha van rajta, kihúzod neki a széket. Ha nem ismeri a helyet, akkor megmutatod, hogy merre van a mosdó.

Elhelyezkedtetek komfortosan. Fontos, hogy lock-inbe ülj (ezt a tréningjeimen tanítom) - a lehetőségekhez képest - ami ebben az esetben azt jelenti, hogy lásd a bejáratot és azt, hogy mi zajlik körülöttetek.

A rendelés

Legyél jó fej a pincérrel. Nagyon sokat tud segíteni neked abban, hogy a hölgy jó szemmel tekintsen rád. Sokszor vissza is élnek ezzel, a magas jatt reményében. Ekkor állítsd le a túlbuzgóságát. Nincs szükséged a validációjára. Legyél vele udvarias, ha úgy alakul beszélgess vele, egy profi vendéglátós ezt nagyon jól kezeli és ha szimpatikus vagy neki, akkor sokat tud dobni a hangulaton.

Miközben az étlapot/itallapot böngészitek, tegyél javaslatot. Lehetőleg beszéld le a fokhagymás és hagymás ételekről. 🙂 Kérdezd meg, hogy mit szeret, ajánlj hozzá italt. Tudd, meg, hogy allergiás-e valamire (nem viccelek! rohantam már fejvesztve, a legközelebbi gyógyszertárba kalcium ampulláért...), eszik-e húst, úgy általában az étkezéssel kapcsolatos szokásairól. Nem árt ha tisztában vagy az étlapon szereplő dolgokkal. Ha fogyókúrázik (a nők 90%-ra ez igaz), akkor fogd vissza magad a rendeléssel. Elég kínos tud lenni, hogy miközben ő egy salátát csipeget, te épp a harmadik fogást tömöd magadba, ő meg sóvár tekintettel pislog feléd a tányérja fölött. Azért, ha fogyózik, beszéld rá egy kis rosszalkodásra, a nők szeretnek bűnbe esni. Felezzetek meg egy sütit, vagy valami kis apró desszertet rendelj kedvességként. Aprót, nem egy vödör somlóit...

Ízlés dolga és hölgye válogatja, de én a barátnőimmel meg szoktam kóstolni, hogy ő mit eszik és én is megkóstoltatom az ételemet, ha jól készítették el. Van aki finnyás erre, ezt el tudod dönteni majd adott esetben.

Étkezés közben ha finom az étel, akkor dícsérd meg. (Sajnos Magyarországon az éttermek 99%-ban csapnivaló a konyha, vagy csak én vagyok finnyás, mert lassan 20 éve főzök rendszeresen és vezettem már éttermet is) Ha kifogásod van vele, akkor azt viccesen közöld, ne fekázd rommá a kaját, mert elveheted az ő étvágyát is. Lássa, hogy vannak elvárásaid, van ízlésed és megmondod a véleményed kultúrált formában.

Fizetéskor

Megbeszéltétek, hogy ki fog fizetni. Mindenképpen te intézed a pincérrel (adott esetben fizetőpincérrel) a számlát. Ha úgy alakult, hogy meghívod, akkor a fizetést diszkréten intézd, nem kell látnia, hogy mennyibe került a fogyasztás. Látta az étlapon az árakat, tisztában van vele, hogy mennyibe került. Főleg, ha szűkös anyagi körülmények között él, akkor kellemetlenül is érezheti magát emiatt. Borravalót illik adni, ha az ár nem tartalmazza.
Általában 10% szokott lenni, rajtad múlik, hogy mennyit adsz. Tutira veheted, hogy a hölgy el fogja kapni a pincér arckifejezését. Ha keveset adtál, akkor látja, hogy egy sóher vagy, ha meg sokat, akkor azt látja, hogy meg akarsz felelni. Ha a hölgy a pincér arcát fürkészi az elégedettség jeleit figyelve, akkor kihúzhatod őt a hosszú távú kapcsolatra alkalmasak listájáról.

Kifelé ellentétes a menetrend. Megkérdezed a hölgyet, hogy szeretne-e még elnézni a mosdóba. A nőknek sokat kell pisilniük és hajlamosak megfeledkezni róla 🙂 Ha kabátos idő van, akkor először te veszed fel a kabátod. Ez azért fontos, mert amíg öltözöl, a hölgyre nem melegszik rá ruha. Aztán feladod rá is a kabátot.
Előreengeded, kifelé menet megköszönöd a vendéglátást, hangosan elköszönsz, kinyitod az ajtót a hölgy előtt.

És elindultok a következő randihelyszínre, vagy valamelyikőtökhöz, hogy folytassátok a kellemes együttlétet.