Mi az a megközelítési pánik

A megközelítési pánik tulajdonképpen egy félelemérzés, amit akkor érzel, amikor megközelítesz egy ismeretlen nőt. Számtalan oka lehet. Például:

- Jelen van egy potenciális férfi (aki a párjának látszik) és akár erőszakosan is beavatkozhat
- Hiányoznak a pozitív élmények a nőkkel való kapcsolatteremtés során
- Az egód tiltakozik egy lehetséges visszautasítás miatt

Ez a félelem okozhatta azt is, amikor álmaid nője átsétált előtted és azzal a lendülettel el is tűnt, úgy, hogy soha többé nem láttad. Bármelyik férfi akivel eddig beszélgettem, kivétel nélkül megtapasztalta már a fenti jelenséget. Ez a cikk egy rövid útmutató a fellépő megközelítési pánik leküzdéséhez.

A helyes hozzáállás kialakítása

1. A lehetséges haszon sokkal többet nyom a latban, mint a lehetséges kockázat

A mai modern társadalmunkban teljesen irracionálissá vált egy nő megközelítésekor érzett megközelítési pánik. A nők nem ősemberek, akik egy kőbaltával, hirtelen mozdulattal megszabadíthatnának minket a férfiasságunktól, hogy aztán a tábortűz körül a többi hölgytársukkal együtt elfogyasszák azt.

Amikor felmerül a megközelítési pánik, tedd fel magadnak a kérdést:

Mi a lehető legrosszabb és mi a legjobb dolog, ami történhet?

A legrosszabb dolog, hogy elküld melegebb éghajlatra, vagy otthagy faképnél. A legjobb pedig... a fantáziádra bízom...

Az én világomban az hogy elküldenek a francba, sokkal kisebb problémát okoz, mint amilyen jutalom számomra az, hogy egy gyönyörű nővel tudom kellemesen eltölteni az időmet. Ezért a megközelítési pánik teljesen irracionális számomra.

2. Én egy nagyszerű pasi vagyok és egy nő visszautasítása egyszerűen abszurd

Hiszek abban, hogy egy értékes ember vagyok és csodálatos dolgokat adok a világnak. Nem aggódom azon, hogy egy nő visszautasít. Ez az ő tévedése és rengeteg sok nő létezik, aki érdeklődik utánam. Ne vedd a szívedre, ha visszautasítanak és ne azon agyalj, hogy más emberek mit gondolnak rólad.

3. Hosszantartó öröm / Kis kellemetlenség vs. Pillanatnyi nyugalom / Hosszantartó szenvedés

Egy számodra rendkívül vonzó nő megközelítésével elhagyod a komfortzónádat és ez okozhat némi diszkomfort érzést. Számomra ez a kis „kellemetlenség” bőven beáldozható annak érdekében, hogy egy csodálatos barátnőm legyen, akivel örömteli perceket élhetek meg.

Nagyon sok srác inkább elkerüli ezt a kellemetlenséget és inkább választja a nyugodt életet barátnő és szex nélkül. Ne akarj közéjük tartozni! Nem annyira jó nekik.

Hogyan lehet megszüntetni a megközelítési pánikot?

Kezdj el kommunikálni idegenekkel! Használj ki minden lehetőséget a kommunikációra. Ha úgy érzed, hogy elsőre nehéz egy gyönyörű, szexi nőhöz odamenned, akkor kezdeményezz beszélgetést olyanokkal, akik jelenlétében nem érzed a szorongást.

Néhány tipp, hogyan kezdd el:

Beszélgess a pénztárossal a közértben, az eladóval a boltban. Ha valamit keresel, kérdezd meg a hozzád legközelebb álló embert. Kezdd a beszélgetést érdeklődéssel, véleménykéréssel. Az emberek nagy többsége segítőkész, ha megkéred őket.

A munkahelyeden, iskolában kezdeményezz beszélgetést olyanokkal, akikkel eddig nem tetted. Mivel ismeretségi körön belül vagy, ezért nagy valószínűséggel pozitív reakcióra számíthatsz. Ráadásul jó fejnek is fognak tartani, mert látják, hogy kezdeményező és barátságos vagy.

Keress olyan lehetőségeket, ahol új embereket ismerhetsz meg. Klubok, rendezvények, előadások, edzés, tanfolyam, stb. Általában ezekben a helyzetekben könnyebb az ismerkedés, mert a csoport összetartozása már ad némi önbizalmat és a beszédtémák is maguktól kínálkoznak.

Ha elakadtál és a fentiekkel sem tudsz előrelépni, vagy olyan jelentős a szorongás, hogy más élethelyzetkben is hátrányt okoz, akkor keress meg bátran!

A tréningjeimen alkalmazott technikákkal jelentősen lehet csökkenteni a közeledési pánikot:

Ingerelárasztás

Ez egy hardcore módszer annak, aki gyorsan szeretne haladni (Előzetes felmérés és közös megbeszélés alapján kiderítjük, hogy mi a megközelítési pánik oka, nem mindenkinél használható)

Kalibrációs módszer

Ez mindenki számára jól működő módszer, de több időt vesz igénybe, eleinte trénerek és/vagy coachok segítségével

Relaxációs technikák

Vizualizációs technikák, légzőgyakorlatok, meditációs gyakorlatok, autogén tréning, theta healing.

Fordulj hozzám bizalommal! Teljesen természetes jelenségről van szó, sőt - kis túlzással - állíthatom, hogy az a természetellenes, ha valakinél sosem jelentkezik. Gond csak akkor van, ha ez kifejezetten gátol abban, hogy megismerhess olyan nőket/lányokat akik számodra vonzók.

A megközelítési pánik nagy mértékben csökkenthető, vagy teljesen megszüntethető.