Az egyik éjszaka folyamán, egy barátom társaságában sikeresen megismertünk két aranyos és fiatal lányt. Bár az első beszélgetés elég keveset tartott, a barátom sikeresen tovább vitte a játékot, megkapta a lány számát, majd számos órán át tartó beszélgetés után találkoztak. Mind tudjuk, mi férfiak inkább a gyors tempót szeretjük, vagyis első/második találkozás után csók és így tovább. Viszont a barátomnak több nekifutásra sem sikerült összehoznia azt az első varázslatos pillanatot, majd több további próbálkozás után megkapta a lánytól hogy: bocsi, de nem szeretnék tőled semmit.

Tapasztalatom szerint rengetegen járnak így, próbálnak meghódítani egy lányt miközben, elsiklanak azon non-verbális jelek felett, amik által nagyon egyszerűen elkerülhető lenne az ilyen kellemetlen mondatok többsége. Manapság sokan szokták figyelni a testbeszédet és a vonzalomra utaló jeleket, figyelik azt, hogy a lány játszik-e a hajával, hogy mosolyog-e vagy sem stb. Ezek persze mind összeköthetőek a vonzalommal, ám a lányok nagyon különböznek egymástól, ezáltal ezeket a dolgokat soha nem vehetjük biztosra.

A barátomnak is mosolygott a lány, az üzeneteire is válaszolt és még a telefont is felvette, ám mégsem akart semmi komolyat a sráctól.

Érdemes elolvasni: Instant randi az Instantban

Akkor mégis honnan tudnánk, hogy mikor gondolkodik egy lány komolyan velünk kapcsolatosan?

Régebben hallottam egy történetet egy fiúról és egy lányról. A történet még a régi időkből való, amikor még nem létezett telefon, se facebook és semmi más káros segédeszköz. A lány és a fiú minden csütörtökön találkozott egy kevésbé forgalmas utcasarkon lévő bárban, pontban este nyolc órakor. Így ment ez több hónapon keresztül egészen addig, amíg az egyik esős csütörtöki nap a lány nem jelent meg az utcasarkon lévő bárban. A fiú több, mint fél órán át várt, majd szomorú tekintettel, a rózsát a földre dobva készült elhagyni az ő kis szerelmi fészküket, ahol oly sok időt eltöltött már a lánnyal. Ahogyan kilépett az ajtón egy ismerős hang kiállott utána, hátrafordult és megpillantotta a lányt, ahogyan átázva szaladt a megbeszélt helyszín felé.

A történetben szereplő lánynak aznap bevitték a kórházba az édesapját, majd miután őt ápolta lekéste a buszt és a zuhogó esőben kellett végigfutnia a fél városon, csak azért, hogy találkozhasson a fiúval.

Velem is előfordult már ehhez hasonló dolog, amikor találkozni szerettem volna egy lánnyal, ám neki bizonyos dolgok miatt nem volt megfelelő az időpont. A nők többsége gyakran él kifogásokkal, gyakran találnak ki valami ürügyet a randi elhalasztása végett, ők ilyenkor valójában nem szeretnének velünk találkozni. Hitegetnek minket és kifogásokkal élnek annak reményében, hogy így nem bántják meg a kezdeményező férfit.

Ám azon nők, akik igazán érdeklődnek irántad, találkozni fognak veled, történjen bármi is. Ha egy nőnek igénye van a veled való együttlétre, akkor esőben is találkozik veled, esetlegesen legyalogol egy kisebb maratont, megvár téged és történjen bármi is, ő úgyis el fog menni a megbeszélt találkozóra, esetleg feldob egy másik időpontot, amikor találkozhattok. 

 

Pár éve a nagy vonatozások közepette megismertem egy lányt, majd miután telefonszámot cseréltünk több napon át tartó beszélgetésben volt részem vele. Reggeltől estig kommunikáltunk, több napon át. Felhívott engem naponta és folyamatosan érdeklődött a hogylétemről és más apró dolgokról.

"A nő, akinek fontos vagy "ott van". Mindig ott lesz chaten, rád ír, ha hiányzol neki, nem talál ki mindig fontosabb marhaságokat, nem kell mindig neked keresned, hanem ő is ott van. Reagál a fb baromságaidra, megnyilvánul, a közeledben van. Összességében lehet mondani, hogy „mindig ott van” vagy akkor is a „közelben van”, ha fizikailag nincsen. "

Egy másik fontos dolog a kommunikáció folytonossága, hisz nem sokan tudják, de egy kapcsolat első válságjelének tekinthető a partnerek közti folyamatos társalgás/beszélgetés megszűnése.

Rengeteg olyan férfi-női kapcsolat létezik, ahol a felek szégyellik egymást valamilyen szinten, ezáltal nem képesek felvállalni egymást ország-világ előtt, és csak egy-egy huncutkodás erejéig találkoznak valami eldugott helyen, esetleg egymás lakásában. Ezáltal mondhatni, ha egy szingli lány nem vállal fel téged ország világ előtt (ez igaz a férfiakra is), akkor biztos, hogy nem gondolkozik komolyan veled kapcsolatban és nincsenek komoly szándékai veled.

Összességében félreértelmezhetetlen jelnek lehet tekinteni az igényt az együttlétre. Ilyenkor nem kell kéregetni és győzködni egy lányt a veled való találkozásra, ő egyből rábólint és történjen bármi is, meg fog jelenni a megbeszélt időpontban és a megbeszélt helyen. Egy olyan nő, aki igazán érdeklődik irántunk, folyamatosan tartja a kapcsolatot, érdeklődik és keres minket, felhív, üzenetet hagy, és érdekes módon mindig összefutsz vele a szórakozóhelyen, a suliban, stb. Egy nő, akinek bejössz, testkontaktust létesít, hozzád ér, és persze felvállal az ismerősei és családja előtt.

Ezek mondhatni vastörvények és -bár ezek a jelek nélkül is van esélyünk a kiválasztott hölgynél- először is tegyük fel magunknak a következő kérdést: megéri? Hisz az élet rendkívül rövid, és nem mindegy, hogy mennyi időt pazarolsz el egy olyan lányra, akinek nem te vagy az igazi.

 

Uralod, ha elengeded.
Eléred ha nem kergeted.
Tied ha már nem akarod.
Megtalál ha nem kutatod.

Komáromi János

írta – Sarariu Róbert