Ha ezt az oldalt nézed, minden bizonnyal keresed az igazi párodat, és a jó, minőségi párkapcsolatot. Az alábbi cikkben felfedjük neked azokat a tényezőket, amiket már sokan az elején figyelmen kívül hagynak ismerkedésük során, miközben az önfejlesztésre törekednek. Ez végül alááshatja a harmonikus kapcsolataidat a nőkkel, és maximum a sok szexuális együttlétig juthatsz el. Észrevételem szerint sajnos sokan megrekednek ezen a szinten, - pedig valódi, tartós kapcsolatot keresnek. 

Nők tisztelete

Sok férfinál megfigyelhető randizás, flörtölés közben, hogy csak magára összpontosít (tökéletes akar lenni) és közben nem veszi észre a visszajelzéseket, nem figyel a nőre eléggé. Ez igaz nagyobb távlatokban is: azaz pl. egy fiú lehet, hogy gyakorolja a másoktól hallott, eltanult, bevált rutinokat az ismerkedésben; de elfeledkezhet arról, hogy ki is valójában az akin a "technikáit alkalmazza". A nő nem egy tárgy, akin rutinokat lehet alkalmazni és manipulálni a saját céljainak megfelelően: neki is vannak vágyai, érzései, ő is szeretne odabújni valakihez, tartozni egy férfihoz, kölcsönös szerelemben lenni vele stb.

Nők tisztelete

Érdemes elolvasni: Hogyan randizzunk? - Az első randevú - Étterem

Hasonlóan ilyeneket közvetítenek a női magazinok kölönféle "pasicsábító" praktikákat tartalmazó cikkei. Ezekkel a praktikákkal és technikákkal olyan rejtett üzeneteket küldenek, amivel csak a bizalmatlanságból eredő szakadék nő a két nem között. Ennek szemléltetésére egy példát említek:

vainGyakran használják ki egyesek a nők hiúságát, hogy visszaforgassák sikeres hódításaik érdekében (természetesen semmi ártó, vagy gonosz szándék nincs mögötte).
Konkrétabban azzal a hiúságukból eredő jelenséggel élnek vissza, hogy irígyek egymásra a nők, a szavaik a fegyverük (pl. a női pletyka elsősorban a másik nő lehúzására irányul) stb. Erre épülnek bizonyos "csajozós" technikák (pl. "preselection", "paradox intervenció", "cock and funny"). Egy egészséges hiúság a nőkben is ugyanúgy megvan, mint a férfiakban; és önmagában ez a tulajdonság megléte valakiben nem baj, sőt előrevivő, motiváló hatása is lehet.

Egyes "csajozók" már belátják és eljutnak arra a szintre, hogy tiszteljék a nőket. Ezen a szinten még mindig jelen van egy adok-kapok felállás ("kettős könyvelés", win-win szituáció, mindenki jól jár). Ez egy fokkal jobb már, ugyanakkor úgy vélem, egy igazán elmélyült kapcsolat, ahol a partnerek valóban egybekapcsolódnak, nem bizniszről szól. Sokkal többről ... ahová úgy vélem, hogy a pszichológián, önismereten, emberségen, élettapasztalaton és belátáson keresztül vezethet az út.
Az igazi kapcsolódáshoz nem leszel közelebb azzal, hogy csupán az ego-dat fejleszted például a sok nyitással, szexuális kalanddal, vagy a női tesztek kezelésével (így maximum az éned fejlődik, csökken a szorongásod, ami jó dolog). Az "igazival" történő mély kapcsolódáshoz viszont több kell... Ahhoz, hogy kinyisd a szívedet a másik nem felé, férfias erőre, önismeretre és bátorságra lesz szükséged ... (egy magas szinten fejlett, differenciált személyiségű nő ugyanis megérzi, ha félsz és ezért alkalmaz technikákat; viszont empatikus, elnéző és értékelheti a küzdelmedet - ezért jöhet vele a dolog, nem pedig a technika csodás hatásai miatt).

Más: előfordulhat, hogy a szüleidet és/vagy a volt nőidet, sikertelen hódításaidat okolod az esetleges párkapcsolati kudarcaidért. Még ha részben igaz is, ne feledd, hogy biztosan nem akartak neked rosszat. Az ősök, családod és/vagy volt nőid, sérelmeid tisztelete, elfogadása, megértése és a megbocsátás nélkül szintén nehezen megy egy igazi, mély kapcsolat ...

Nagyon fontos: Legtöbbször amit magaddal hoztál, az adott, - de hogy mit kezdesz vele, az már rajtad múlik! Magadat is fogadd el és tiszteld!