A barát zóna és ahogyan odakerülsz

A barát zóna egyik sajátossága és magadban keresendő oka, hogy te saját magadat teszed oda.

Igen, erre mondhatod, hogy nem így van és ez a lényege. Hogy pont így tekintesz rá. Két emberen múlik. Rajtad és a hölgyön.

Következőképpen tudsz barát zónába kerülni:

Érdemes elolvasni: A csajozás varázsszava
  • kontrollvesztés, az érzelmi függőség miatt
  • negatív hiedelem (csak a barátja lehetsz)
  • szexuális kommunikáció hiánya (nem kommunikálod felé, hogy nőként tekintesz rá)
  • külső (öltözködés, megjelenés, stílus)
  • komoly kapcsolata van

A kontrollvesztés

A barát zóna értelemszerűen csak akkor problémás, ha te többet szeretnél a hölgytől és ő meg nem. Ebben az esetben azt látja, hogy te érzelmileg jobban bevonódtál a kapcsolatotokba, tehát az ő szemszögéből érzelmileg függsz tőle. Az érzelmi kontroll innentől kezdve nála van és gyakorlatilag azt tesz veled amit akar. Be vagy hálózva, irányítva vagy:

Azonnal válaszolsz, ha ír neked?

Mindig felveszed neki a telefont?

Ha valami bánata van, mindig a rendelkezésére állsz?

Nézegeted a facebook oldalát?

Fantáziálgatsz róla?

És még sorolhatnám a tipikus példákat. Ha egy nő ezeket észleli, teljesen természetes, hogy barátként fog tekinteni rád. Egyébként, ha jobban belegondolsz ez nem is olyan rossz. Csak azért tud rossz lenni, mert te többet szeretnél.

Negatív hiedelem

Erre nem is vesztegetnék túl sok szót. Ha benned az a hiedelem van, hogy csak barátok lehettek, akkor nagy valószínűséggel úgy is lesz.

A Szexuális kommunikáció hiánya

Alapvetően (erősen lesarkítva) a barát zóna és a párkapcsolat között az a különbség, hogy barátként nincsen köztetek szexuális kapcsolat (most az FB kapcsolattól eltekintek)

Ha jó a szexuális kommunikációd felé (verbális és nonverbális szinten), akkor teljesen magától értetődő, hogy vonzódni fog hozzád szexuálisan is. Ez a barát zónából kikerülés kulcsa.

A Külső

Sokan túllihegik a nők külsővel kapcsolatos elvárásait és találkoztam már az ellenkezőjével is, aki azt állította, hogy semmi jelentősége nincsen.

Valahol a kettő között van az "arany középút". A két véglet kb. az aki nem mosakszik napokig, sárgák a fogai, izzadságszaga van és koszos a ruhája. A másik pedig az, aki fehérjeporon és szteroidon éli az életét napi 3-4 órányi konditermi edzéssel és mindehhez társul havi többórányi szolárium és a legpuccosabb ruhák hosszas igazgatása elindulás előtt. A súlypont mindenkinek az egyéni ízlése.

A fentiek mindegyikén tudsz változtatni, az alábbi viszont már keményebb dió:

Komoly kapcsolata van

Igazából ez a barát zóna egyetlen nehezen kezelhető oldala.

Ha van párkapcsolata és sok a probléma, elhanyagolva érzi magát, valami hiányzik neki és boldogtalan, akkor úgyis cselekedni fog, ha egy igazi férfi lép be az életébe. Ha panaszkodik neked a pasijáról és néha már a szakítást fontolgatja, akkor jók az esélyeid.

Ha a párkapcsolatában minden rendben van és csupa élményről számol be, látszik, hogy boldog, kiegyensúlyozott, a közös jövőjüket tervezi, akkor 3 lehetőséged van:

  1. Megszakítod vele a kapcsolatot és lezárod magadban
  2. Maradtok barátok és rendezed magadban az érzelmeidet
  3. Veszettül belekezdesz önmagad fejlesztésébe és valami olyat villantasz előtte, hogy mindent maga mögött hagyva a karjaidba veti magát (a dolog etikai-erkölcsi vonatkozásait mindenki fontolja meg magában)

Remélem ez a cikk segített a barát zóna megértésében. Sokan fordulnak hozzánk ilyen jellegű kérdésekkel és érdemes tudni, hogy a kikerülés a barát zónábol rendszerint hosszabb folyamat. Ha kérdéseid vannak, tanácsot szeretnél kérni fordulj hozzánk bizalommal.