A megcsalás okai

Mindennek oka van. Persze következménye is, de A 6 legfőbb ok, melyek miatt a nők félrelépnek. bizonyos helyzetekben, hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről. Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy a párunk félrelép, az bizony felettébb kínosan érinthet bennünket. Ami történt, megtörtént, visszacsinálni nem lehet. Ezért a legjobb, ha levonjuk belőle a tanulságot.

Az ok mindig a kapcsolatban keresendő és sohasem csak az egyik, vagy csak a másik fél hibája. Ha odafigyelsz a kapcsolatodban az alábbiakra és észreveszed azokat a sémákat amik a megcsaláshoz vezethetnek, már jó eséllyel kézbe tudod venni az irányítást és időben helyre tudod hozni, ami nem működik.

6 különböző csoportra oszthatjuk a főbb okokat és általában nem lehet élesen elkülöníteni a határvonalat. Legtöbbször, több ok is jelen van, melyek miatt a nők félrelépnek, csak különböző súllyal.

Érdemes elolvasni: Gondolatok a féltékenységről

1. Szexuális elégedetlenség - "Valami hiányzik"

Elhidegülés
A megcsalás legfőbb oka. A szexuális élet elsivárosodása, mennyisége, minősége nem kielégítő a nő számára. Legtöbbször az érzelmi háttér ami sérül, nincs meg a kellő szenvedély és - még ha technikailag jól működnek az együttlétek - a nő mégis úgy érzi valami többre vágyik. Van, hogy csak valami újra, különlegesre.

 

2. Szabadságvágy

Van olyan, hogy a nők fojtogató érzésről számolnak be, amikor a kapcsolatuk szóba kerül. Minden jól működik és mégis úgy érzik, hogy nincs meg a mozgásterük, valahogy, rájuk telepszik egy nyomasztó érzés, mintha börtönbe lennének zárva. Szeretnék igazán kiélni a vágyaikat, felszabadultnak lenni, kötöttségek nélkül szárnyalni.

Szabadság utáni vágy.

3. Megértés, figyelem hiánya

Szintén forgatókönyvszerű, amikor egy kapcsolatban a férfi elhanyagolja kedvesét, nem övezi már olyan figyelemmel, mint a kezdeti "tüneménykorszakban". A nőnek szüksége van egy stabil társra, akinek kiöntheti a lelkét, aki kellő figyelemmel és empátiával fordul felé, aki tudja, hogy mi zajlik benne és segít a saját érzelmi zűrzavarában tájékozódni. Ez sajnos az egyik legrosszabb forgatókönyv, ha ilyen társat talál egy másik férfi személyében, az általában a kapcsolat végét is jelenti.

 

4. Szemet-szemértparkapcsolati_gond_feltekenyseg_megcsalas

Ha valós vagy vélt sérelem - akár megcsalás - éri a nőt, bizony előfordul - főleg, ha hevesebb vérmérsékletű a hölgy - hogy elégtétellel próbálja kiköszörülni a büszkeségén esett csorbát. Akár még helyre is billentheti a félresiklott kapcsolatot. Ez egy komoly figyelmeztető jel, hogy valami nincs rendben és végeláthatatlan negatív spirált indíthat be.

5. Továbblépésdominancia_es_kontroll

Amikor a rózsaszín köd eloszlik a nő szeme elől, akkor szembesül a valósággal, hogy a szíve választottja bizony szintén ember, a saját hibáival és gyengeségeivel. Kézenfekvő megoldás hát keresni egy jobbat. Addig azonban jobb ma egy veréb... Itt, ha kellően odafigyelsz és tisztában vagy vele, hogy mire vágyik a nő, simán fordíthatsz.

parkapcsolati_konfliktus_par

6. A lónak is 4 lába van

Közös buli a kedvenc barátnőkkel, egy koktél, aztán még egy, meg még pár egy kis biztatására: "Ugyanmár olyan ritkán bulizunk!!!" Aztán előkerül Mr. Sármőr, aki a táncparkett tudásával mindenkit levesz a lábáról. Igazából ebben az állapotban mindegy lehet, hogy ki az, előtör az ösztönlény, a megfelelés, validáció keresés, a kalandvágy vagy ezek kombinációi. Másnap pedig a lelkiismeret-furdalás.

 

buli_ket_csaj

Odafigyeléssel ezeket a helyzeteket fel tudod ismerni (ha valami bűzlik, az rendszerint büdös is) és helyre lehet hozni a kapcsolatot, ha érdemes. Mindig két emberen múlik.