Az exed nem keres szakítás után?

Ennek számtalan oka lehet. Összeszedtem a legtipikusabb forgatókönyveket és hat pontba szedtem, hogy mi lehet az oka, ha az exed nem keres szakítás után.

 

 1. Büszkeség
  Ha harc volt köztetek és megbántva érzi magát, akkor bizony könnyen lehet, hogy büszkeségből nem fogja veled felvenni a kapcsolatot. Lehet, hogy hiányzol neki, de nem fogja megadni neked azt az „elégtételt”, hogy ő kezdeményezzen.
 2. Bűntudat
  Ha te érzed magad megbántva és ő ezt tudja, akkor joggal érezhet bűntudatot. Egészen egyszerűen kínos lenne számára, ha újra beszélnetek kellene. Tipikusan akkor fordul ez elő, amikor részéről belépett egy harmadik fél.
 3. Félelem
  Ha dühös voltál rá, vagy erőszakos voltál vele, vagy megbántottad valamivel, akkor kerülni fogja a jövőben, hogy ez újra előfordulhasson. Itt valójában az a lényeg, hogy ő hogyan tekint a történtekre. Tehát még ha nem is volt szándékos részedről amit tettél, benne mégis félelmet kelthetett.
 4. Van valakije
  Ha van már valakije a szakítás óta, akkor valószínűleg le akarja zárni a kettőtök közötti kapcsolatot. Arról nem is beszélve, hogy az új partnerében féltékenységet kelthet és félreértésekre adhat okot, ha újra megkeres téged.
 5. Függsz tőle
  Ha azt érzi, hogy birtokolni akarod és tőle teszed függővé az életed azzal egy olyan terhet akasztasz a nyakába, amitől könnyen lehet, hogy menekülni akar.
 6. A barátai/rokonai visszatartják
  Nos, ha a barátai pikkeltek rád és úgy látták, hogy nem illetek össze, az egy elég erős visszatartó erő lehet még akkor is, ha egyébként meg akarna keresni.

 

Érdemes elolvasni: Hogyan randizzunk? - Az első randevú

Ha az exed nem keres szakítás után, még nem jelenti azt, hogy ne tudna működni köztetek az, ami elromlott. Mindent helyre lehet hozni, kérdés, hogy érdemes-e. Ha szeretnél választ kapni a kérdéseidre, hogy mit tegyél, hogyan hozd helyre, jelentkezz be hozzánk egyéni tanácsadásra.